— Det er vel ikke utenkelig at vi kan bli å finne på Ap-lista en gang i framtiden. Foreløpig er det fotballen som har førsteprioritet, sier Tore Reginiussen til Altaposten.

Forsvarsspilleren er for tiden borte fra fotballen med en ødelagt akilles, men Reginiussen er på full fart på vei tilbake, og er ventet på fotballbanen iløpet av høsten.

Roser Reginiussen

I forbindelse med Rosenborg-spillerens opphold hjemme i Alta, der pappa Torfinn står på andreplass på listen til Arbeiderpartiet, snakket 29-åringen som har 20 landskamper for Norge ut om egne ambisjoner som politiker.

— Jeg skulle gjerne hatt mer tid til å bidra for et godt valg, men en politisk karrière får vente, sier Rosenborg-spilleren tilAltaposten.

Reginiussens planer ser ut til å glede trondheimsordfører Rita Ottervik, som vil at Reginiussen skal satse som politiker på sitt nåværende bosted.

— Jeg vil gjerne ha ham her. Han er en fabelaktig fotballspiller og en god type, sier hun.

Blir hørt i RBK-garderoben

Trondheims ordfører Rita Ottervik under åpningen av "Nils Arnes plass" i 2014. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

På spørsmål om han har gjennomslag i garderboen hos serielederen svarer midtstopperen følgende:— Du vet at jeg ikke gir meg så lett når jeg har noe på hjertet, så jeg har følelsen av at jeg vinner fram her også. Guttene bruker å høre på meg i viktige spørsmål. I alle fall liker jeg å tro det, sier han.

Ordfører Ottervik tror 29-åringen vil passe i politikken.

— Jeg tror faktisk han er typen. Han er veldig god til å ordlegge seg, virker veldig fornuftig og opptatt av fellesskapet, sier hun.

- Bør flere fotballspillere engasjere seg politisk?

— Jeg tenker at alle samfunnsgrupper, inkludert idrettsutøvere bør bry seg om samfunnsspørsmål, sier Ottervik, som peker på blant andre Nils Arne Eggen som fotballprofiler som har vært samfunnsengasjerte.

Vi har vært i kontakt med Tore Reginiussen. Han ønsker ikke å komme med en utdypende kommentar.