Bjørnebye åpen for ny trenerjobb

<p><strong>KRISTIANSAND:</strong> Stig Inge Bjørnebye (37) tok farvel med Start onsdag, men trolig ikke med fotballen.</p>

Publisert:

pressekonf-bread Foto: Aftenposten

  • Øyvind Brenne
Denne artikkelen er over 13 år gammel

På pressekonferansen på Sør Arena hvor han annonserte sin avgang svarte Bjørnebye slik på spørsmål om han vil fortsette som trener.

— Jeg var fast bestemt på å bli trener da jeg ga meg. Nå er utgangspunktet bedre enn noensinne.

Men trolig tar det litt tid før 37-åringen trer inn i trenerdressen igjen.

Bjørnebye spilte 75 A-landskamper, og spilte for klubber som Rosenborg, Liverpool og Blackburn i løpet av en strålende fotballkarriere.

Gleder seg til fri

Han tok jobben i Start fra 1. august i fjor, etter å ha vært Åge Hareides landslagsassistent siden 2004. Han forlater trolig Kristiansand i løpet av onsdagen. På generelt spørsmål om hva han skal gjøre nå, svarte 37-åringen:

— Det eneste kan si er at jeg ikke ferdig på noen måte. Det er fristende å gå ut døra her uten å være en offentlig person, som dermed ikke må svare på spørsmål om hva jeg skal.

Svein Mathisen ble på pressekonferansen konfrontert med klubbledelsens utsagn om at Bjørnebye har hatt grenseløs tillit som trener. Det svarte han på senest etter søndagens kamp mot Vålerenga.

— I en slik prosess har du tillit helt til ikke tillit lenger.

Tause om sluttpakken

Tirsdag satt partene hjemme hos Bjørnebye og diskuterte sluttpakke. Resultatet av det møtet ble onsdagens kunngjøring av Bjørnebyes avskjed.

Men hvor mange penger som ble lagt i potten for å komme til enighet, ble ikke svart på.

— Begge parter er enige om ikke kommentere det. Fokus er sportslig. Når vi er enige, ber vi om respekt for at det holdes mellom oss, sier Rune Jakobsen, leder av toppfotballstyret i Start.

Håpet fra Start-ledelsens side nå er at trenerskiftet skal gi en effekt umiddelbart.

— Et skifte kan kortsiktig utløse energi, og vi håper det, men det er ikke heldig for Star å skifte trener igjen. Dette har vært en prosess med tungt hjerte, sier Svein Mathisen.

Publisert:

Les også

  1. Fra helt til skurk

  2. Starts ekstrener om:

  3. Håland: - Fryktelig trist dag

  4. Menigheden lettet over Bjørnebyes avgang

  5. Bjørnebye tok ansvaret for svikten og gikk

  6. Tause om Bjørnebyes skjebne

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien