— Utifra måten ting har agert på den siste tiden, var det vanskelig å se så mange andre utganger. Tilliten var nok forsvunnet både i media og i lokalbefolkningen. Da ville det vært vanskelig å spille de sju viktigste kampene på en lang tid med Bjørnebye som trener, sier Menighedens pressetalsmann Rolf Eivind Berntsen til fvn.no.

Han mener denne høsten er minst like viktig som den i 2005 - da Start kjempet om gullet. Nå ligger laget nest sist på tabellen og kan trolig bare klare kvalikplass.

På en pressekonferanse onsdag gikk Bjørnebye av som trener for Start etter 13 måneder.

— Det er stor forskjell økonomisk på nedrykk og eliteseriespill. Samtidig får du en utrenskning i spillerstallen ved nedrykk, og det har vi hatt hvert halvår siden 2006. Det vil gi store konsekvenser, mener supporterklubbens frontfigur.

- Hva synes du om måten Bjørnebye gikk av på?

— Det har vært en ryddig prosess, men som supporter ønsker man alltid informasjon så tidlig som mulig. Det hadde vært godt å fått en bekreftelse i gåe. Mange supportere har nok hatt en dårlig dag de to første timene på jobb i dag. Mange har vært spente; de fleste regnet med at Stig Inge ville bli borte, men det har vært knyttet spenning til hva mer som skjer med trenerapparatet.

På onsdagens pressekonferanse ble det informert om at Bård Wiggen tar over som trener på midlertidig basis.

- Og nå vi dere ha?

— 21 poeng og 7. plass til slutt, svarer Berntsen.

- Og på trenersiden?

— Der vil vi ha en person som kan snu ting veldig kjapt, og som spiller enkelt fotball. Nå trenger vi kontinuitet på trenersiden. Bård Wiggen er en god kortsiktig løsning. Men han har jo uttalt at han har lyst på andre oppgaver. Klubben får se an, og evaluere etter sesongen hvorvidt han kan bli varig hovedtrener.

Menigheden tok aldri noe offisielt standpunkt om å gå inn for fjerning av Bjørnebye som hovedtrener. Men en nettundersøkelse på hjemmesiden ga tall om mellom 80 og 90 prosent som ønsket ny trener, og flere medlemmer hadde allerede planlagt en aksjon med mål om å få 37-åringen vekk fra stillingen sin.