Den svenske spissen spiller for Sandnes Ulf, og hadde en glitrende vårsesong. Totalt ble det 17 mål på 27 kamper. I tillegg hadde han fem målgivende, noe som gjør ham til 1.-divisjons poengkonge med totalt 22 målpoeng.

Flere interessert

Men hvis Tromsø ønsker spissen må de agere raskt. Ifølge Engbloms agent Stefan Pettersson er flere klubber interessert i målsniken fra Sverige.

— Interessen er der. Noe annet hadde vært unaturlig, sier Pettersson til iTromsø.

Bård Flovik svarer følgende på spørsmål om svensken:

— Det kan jeg ikke kommentere.

Åtte mål på ni kamper

I 2012 kom Engblom til Haugesund fra svenske AIK. Etter tre mål på 31 Haugesund-kamper fra 2012 til 2014 gikk turen til Sandnes Ulf i februar i år.

Hardtsatsende rogalendinger startet sterkt, og Engblom scoret åtte mål på de ni første kampene, men etter en svak høst mistet Ulf kvalik-plassen i siste sekund. Det betyr at det blir minst ett år til på nest øverste nivå for de lyseblå.

— Jeg vil selvsagt spille på et så høyt nivå som mulig, men har kontrakt et år til i Sandnes. Her trives jeg godt, sier Engblom til iTromsø.

1,5 millioner

Han innrømmer også – om Ulf blir enig med en klubb – at han er villig til å flytte på seg. 24-åringen har ett år igjen av kontrakten med Sandnes Ulf, og TIL må dermed bla opp dersom vil ha svensken.

Ifølge den svenske nettsiden fotbolltransfers har Engblom en prislapp på 1,5 millioner svenske kroner.