Tsjekkeren ble den store helten da han scoret to mål i 3-1-seieren mot Bodø/Glimt på Alfheim. Seieren mot rivalen smakte ekstra godt, for TIL sikret plassen da både Start og Mjøndalen tapte sine kamper.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

— Min siste kamp på Alfheim, to scoringer, vinne mot Glimt og holde oss i eliteserien. Det summerer opp denne kvelden, sier Ondrasek og smiler.

— Hvem vet, jeg har ikke signert noen kontrakt med noen andre. Kanskje dere får se meg her neste år? Men sannsynligvis var dette siste side i boka, og det var godt å avslutte på en slik måte, forteller spissen som scoret sine to første mål siden juni.

Han endte dermed en måltørke på 1130 minutter, og ønsket å takke alle i klubben som har støttet han gjennom hans år på Alfheim.

— Det er det jeg sa i sommer, at jeg vil bli værende ut sesongen og hjelpe TIL å bli værende i eliteserien. Klubben har gjort så mye for meg, og jeg ville betale dem tilbake. Jeg har funnet meg til rette i denne byen, og den har vært en stor del av livet mitt.

— Jeg må også få rette en stor takk til lagkameratene mine, og spesielt Runar (Espejord). Han tok jobben med keeperen før den første scoringen. Jeg vant ikke denne kampen alene, vi vant den sammen som et lag, forteller Zdenek Ondrasek og smiler.

- Elsker å slå Glimt

Foran kampen prøvde TIL-leiren å dysse ned betydningen av at det var Bodø/Glimt som sto på motsatt halvdel i den viktige kampen, men etter at seieren var sikret avslører Jonas Johansen at det var et lite spill for galleriet.

— Vi har jo prøvd å dysse det ned litt, men vi liker ikke Glimt og elsker å slå dem, sier Johansen som spilte en god kamp sentralt på midtbanen.

— Det har vært en tøff sesong, men nå sitter jeg igjen med en veldig god følelse etter at vi sikret dette. Når toppnivået er inne er vi gode, og det er synd at vi har vist det så lite i år, sier Johansen.

Kaptein Simen Wangberg var også blid som ei sol etter kampen, og hadde nesten mistet stemmen.

— Vi har jobbet i motbakke hele sesongen, men vi klarer å hale det i land. Vi slår lillebror Glimt og berger plassen. Det er en fantastisk ramme, og herlig å spille for fullsatt et Alfheim, forteller Wangberg og kommer samtidig med en oppfordring til de knapt 6.000 som møtte opp i det fryktelige høstværet.

— Jeg håper de likte det de så i dag, og at de kommer igjen neste år. Det betyr mye å ha masse folk på tribunen som heier oss frem, sier Wangberg.

Verdig avskjed

I likhet med Ondrasek spilte keeper Benny Lekström sin siste seriekamp på Alfheim, og han kunne dermed avslutte med tre poeng og en veldig god følelse.

— Det kjennes helt herlig akkurat nå, og det har vært mye motgang de siste sesongene med cupfinaletap og nedrykk. Derfor var det fint å avslutte med noe positivt, sier Lekström som oppsummerer kampen på følgende vis.

— Jeg fikk spille, laget presterer og vi lykkes med å holde plassen. En perfekt avskjed, forteller keeperen.