WBA — Manchester United 1-0

Etter to strake Premier League-triumfer så det ut til at Manchester United kunne melde seg på i kampen om en Champions League-plass neste sesong. Det er fortsatt mulig, men etter å ha kastet bort tre poeng borte mot West Bromwichsøndag blir oppgaven langt vanskeligere.

Jobben med å ta med seg tre poeng til Manchester ble mye tøffere da spanske Juan Mata ble sendt i dusjen allerede etter 26 minutter for to gule kort.

— Ser ut som han prøver å bli utvist

Det første etter å ha hindret tidligere United-spiller Darren Fletcher i å ta et frispark, det andre for å sparke ned samme mann. Utvisningen fikk ekspertene i TV 2-studioet til å reagere.

— Det ser ut som han går inn for å bli utvist. Det er totalt uforståelig, sier Erik Thorstvedt.

— Han vet at han har gult kort, men han tar fart og så sparker han ned Fletcher. Det er helt uforståelig. Jeg fatter ingen ting, sier den tidligere landslagskeeperen.

Mata er ikke den første stjernen som må ta en tidlig dusj denne runden. Utvisning ble også Francis Coquelin i gårsdagens derby mellom Tottenham og Arsenal, og i søndagens oppgjør mellom Crystal Palace og Liverpool ble James Milner sendt av banen etter to gule kort.

I begge kampene slo lagene med én spiller mindre tilbake. Liverpool snudde og vant 2-1, mens Alexis Sanchez reddet ett poeng for Arsenal på White Hart Lane.

Rondón ble matchvinner

Og United ble heller ikke spilt av banen med en spiller mindre. Riktignok hadde hjemmelaget West Bromwich de beste mulighetene, men de røde fra Manchester hadde mye ball, og Anthony Martial var til tider farlig.

Etter hvilen var det gjestene som startet best. Fem minutter ut i omgangen var stjerneskuddet Marcus Rashford nære å få nettsus, men avslutning gikk via en WBA-spiller og like utenfor.

United fortsatte å styre showet på The Hawthorns. Først var Jesse Lindgard nære med et godt skudd fra distanse, så ble Anthony Martial felt på 17 meters hold.

Så tok hjemmelaget over initiativet, og drøye 20 minutter før full tid tok de ledelsen. Et innlegg fra venstre ble tatt imot av José Rondón. Spissen la ballen til rette, og hamret den i hjørnet bak en sjanseløs David De Gea.

Manchester United klarte aldri å svare på Rondóns scoring, og dermed ble det en nedtur etter to strake seire i serien. Seieren var West Bromiwchs første hjemme mot United siden 1984. — Du kan ikke klandre et lag for å tape med ti spillere, sier Erik Thorstvedt i TV 2-studioet.

— Den du skal klandre er i så fall Juan Mata, sier ekspert Simen Stamsø Møller.

Med tapet er de røde nede på en sjetteplass i Premier League. Avstanden opp til byrival Manchester City, som ligger på fjerdeplassen som gir Champions League spill, er på tre poeng. Men de lyseblå har også en kamp til gode.

— Det er veldig vanskelig å spille med 10 mot 11 spillere, sier Louis van Gaal til Sky Sports, og peker samtidig på Uniteds tøffe kampprogram den siste tiden.