Manchester Uniteds håp om å sikre seg mesterligaplass neste sesong har vært tynnslitt, men nå har vinden begynt å snu. Louis van Gaal røper at selvtilliten er høy blant spillerne.

United har vunnet sine to siste seriekamper, og laget har tabellfirer og byrival Manchester City i sikte. United-manager Louis van Gaal er sterk i troen.

— Vi har lukket gapet mellom oss og de øverste fire lagene. Det har styrket troen vår på at vi kan klare det, sier han.

— Jeg tror vi kan klare en topp-fire-plassering, men det viktigste er at spillerne også tror på det, legger nederlenderen til.

United gjester West Bromwich borte i serien søndag. Tre poeng der vil bidra til ytterligere optimisme.

LARS TJÆRNÅS:

Endrer overgangsstrategi

Van Gaal har fått mye ros for å ha sluppet til unge spillere denne sesongen, til tross for at han ofte har blitt tvunget til det grunnet skader. Overfor The Guardian røper nederlenderen at ungdommenes suksess vil påvirke Uniteds overgangsstrategi. Spillere som Marcus Rashford, Cameron Borthwick-Jackson og Guillermo Varela har alle imponert.

— Selvfølgelig vil dette påvirke overgangsstrategien. I januar tok vi for eksempel sjansen på å ikke kjøpe en ny venstreback. Vi tenkte at Borthwick-Jackson og Varela kunne gjøre jobben for oss , sier van Gaal.

— Jeg har lest at Rashford «redder» jobben min, men det er ikke sant. Det er takket være min, og klubbens, policy at Rashford gjør suksess. Det samme gjelder Borthwick-Jackson, Varela og andre.

Vil ha stabilitet

Nederlenderen poengterer likevel at ungguttene har én hovedutfordring.

— Stabilitet. Unge spillere presterer vanligvis ikke stabilt på et høyt nivå, de varierer ofte, sier van Gaal, men trekker fram Anthony Martial som «et sjeldent unntak».

— Men vi har mange unge spillere i flytsonen nå. Det er fantastisk. Nå vet vi at de kan konkurrere med de eldre på laget, fastslår manageren.

(©NTB)