Dermed er det Dortmund som får møte Bayern München i finalen på Olympiastadion i Berlin 21. mai. Hertha har fortsatt aldri spilt finale i egen by.

Rune A. Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og resten av Hertha-laget gikk til oppgaven med det store flertall av de 76.233 tilskuerne i ryggen, men møtte en motstander som var desperat etter å revansjere forrige ukes europaligaforlis mot Liverpool, og som viste seg litt for god.

STORTAP: Rune Almenning Jarstein slapp inn tre mål mot Borussia Dortmund. Foto: NTB scanpix

Jarstein vartet opp med en rekke flotte redninger, men han kunne ikke hindre at Gonzalo Castro, Marco Reus og Henrikh Mkhitaryan scoret hver sin gang.— Dortmund er for hurtige for oss. Det er et virkelig topplag, og kampen viste at mitt lag fortsatt har noe å lære, sa Hertha-trener Pal Dardai.

Dominans

Gjestene dominerte fullstendig i første omgang, og Hertha var heldig som lå under med bare ett mål. Castro knallet ballen i krysset i det 20. minutt, etter at Shinji Kagawas skudd ble blokkert.

Dortmund fortsatte å skape sjanser i annen omgang, men Jarsteins redninger holdt Hertha inne i kampen. Utover i omgangen begynte hjemmelaget å yppe seg framover, og Jens Hegeler og Salomon Kalou hadde store sjanser til å utligne.

I Herthas beste periode punkterte Reus semifinalen et kvarter før slutt. John Anthony Brooks feilet med ballen på midtbanen. Kagawa erobret ballen og satte fart. En presis bakromspasning til Reus banet vei for scoringen som fjernet det meste av spenning.

I det 83. minutt ble det også 3-0 ved Mkhitaryan på pasning fra Reus.

Som ventet

Serietoer Borussia Dortmund møter dermed serieleder Bayern München i finalen, slik de fleste ventet. Bayern slo Werder Bremen 2-0 i sin semifinale tirsdag.

— Jeg er svært fornøyd med spillet vårt i dag. En stor, stor kompliment til laget. Vi fortjente å vinne, sa Dortmund-trener Thomas Tuchel.

For Hertha Berlin venter nok en storkamp i helgen. Da kommer Bayern München på besøk, men drømmen om å møte Bayern også i cupfinalen ble knust onsdag. (©NTB)