Dermed leder Bayern München Bundesliga med åtte poeng før toer Borussia Dortmund møter Schalke i en vanskelig naboduell søndag. Bayern München nærmer seg nå sin fjerde strake ligatittel i Tyskland.

Lørdagens seier var lagets 12. strake ligaseier over Stuttgart. Bayern er eneste klubb som tidligere har vunnet så mange seriekamper på rad mot samme klubb. Det har skjedd mot Freiburg og Nürnberg. Neste gang Stuttgart står imot kan det bli ny rekord.

En uheldig Georg Niedermeier scoret et selvmål etter 31 minutter, før Alaba doblet ledelsen i det 52. minutt. Daniel Didavi reduserte elleve minutter senere, men Costa sikret borteseieren med sin scoring like før full tid.

FOTBALLINTERESSERT? HER ER NOE AV DET SOM HAR SKJEDD I HELGEN:

Kompliment

— En stor kompliment til laget mitt. Slike kamper er alltid vanskelige midt mellom to mesterligakamper, sa Bayern-trener Pep Guardiola.

Bayern tar med seg en liten 1-0-ledelse til Lisboa for å møte Benfica onsdag.

Tysklands andre mesterligahåp Wolfsburg kom ned på jorda etter 2-0-seieren mot Real Madrid da det bare ble 1-1 mot Mainz. I tillegg ble forsvareren Dante utvist mot slutten.

— Vi spilte ikke godt nok, og Mainz lå veldig kompakt, sa Wolfsburgs målscorer André Schürrle etter lagets fjerde strake seriekamp uten seier. Det gir bare 8.-plass.

— Mot Real Madrid får vi iallfall mer rom. Det passer oss nok bedre å kunne kontre, mente Schürrle.

Gladbach-tap

Håvard Nordtveit og hans Borussia Mönchengladbach hadde en god mulighet til å hente inn noen poeng på treer Hertha Berlin, som bare klarte 2-2 hjemme mot bunnlaget Hannover fredag, men tapte for Ingolstadt. Kampens eneste mål kom ved Moritz Hartmann i det 87. minutt.

Nordtveit spilte hele kampen i Gladbach-forsvaret, mens keeper Ørjan Nyland som vanlig ble sittende på Ingolstadt-benken. Mönchengladbach ligger på fjerdeplass, fire poeng bak Hertha.

I kampen mellom Eintracht Frankfurt og Hoffenheim, der Hoffenheim vant 2-0 på bortebane, var Tarik Elyounoussi ubenyttet reserve for gjestene, som tok tre viktige poeng i kampen mot nedrykk.