Per Ciljan Skjelbreid og Rune Almenning Jarstein skal i aksjon mot Borussia Dortmund onsdag. Per Ciljan Skjelbreid og Rune Almenning Jarstein skal i aksjon mot Borussia Dortmund onsdag. Foto: Digitalsport

I kveld kan Jarstein og Ciljan skrive historie i Tyskland

Hertha Berlin vil bruke Liverpool som inspirasjon i cupsemifinalen mot Borussia Dortmund.

Foran et fullsatt Olympiastadion spiller de semifinale i cupen mot Borussia Dortmund. Med seier vil Hertha Berlin for aller første gang få spille cupfinale i sin egen storstue vest i hovedstaden.

Cupfinalen har vært spilt på klubbens hjemmebane hvert år siden 1985, men Hertha-spillerne har i beste fall vært tilskuere.

— Jeg har vært her lenge som spiller og trener, og vi har aldri fått det til i cupen. Da jeg var Hertha-spiller, klarte ingen av trenerne å gjøre det klart for oss hvor viktig cupfinalen er, sier trener Pal Dardai.

LES OGSÅ:

Han har gjort det veldig klart for Jarstein, Skjelbred og resten av Hertha-spillerne. Ungareren er en god motivator, og han har bidratt til at laget som var tippet i nedrykksstriden i stedet kjemper om mesterligaplass.

Før semifinalen har han brukt videobilder fra Liverpools usannsynlige europaligacomeback mot Borussia Dortmund for å tenne spillerne.

— Vi må bruke Liverpool som modell. Seieren mot Dortmund handlet om hjerte og lidenskap. Som Liverpools tilhengere vil våre være som en vegg bak oss og piske oss fram til seier, sier han til avisen Bild.

Fortsatt preget

Hertha møter et revansjlystent Dortmund-lag som vil slå tilbake etter europaligaforliset mot Liverpool.

— Vi tar bidrar gjerne til en ny klassiker, men denne gang vil vi ha et positivt utfall, sier Dortmund-trener Thomas Tuchel.

— Jeg ville ikke snakket sant om jeg påsto at vi allerede har lagt skuffelsen fra Liverpool-kampen bak oss. Hertha på bortebane er en av de vanskeligste oppgaver vi kunne få. Det er et lag som øyner finale på hjemmebane og utstråler stor selvtillit.

Onsdag må Dortmund også greie seg uten sin storscorer Pierre-Emerick Aubameyang, som skadet en tå på trening mandag.

— Dortmund er favoritt. Vi har allerede oppnådd våre mål for sesongen, men om vi lykkes onsdag vil vi ha noe å fortelle om de neste 20 årene, sier Pal Dardai.

Feberhett

Hertha Berlin har ikke vunnet cupen siden 1931 og har ikke vært i finale siden 1979. Det var før cupfinalen i 1985 ble lagt fast til Olympiastadion i Berlin.

Tysklands landslagssjef Joachim Löw er blant dem som gleder seg til å oppleve fotballfeberen i Berlin fra tribuneplass onsdag kveld.

— Dortmund får det ikke lett. Hertha har vært overraskende gode denne sesongen, og i hele byen merker man forventningene. Det er virkelig hett. Det er lenge siden Hertha hadde sjansen til å ta seg til finale. Nå kan de greie det på egen arena, i egen by. Større motivasjon finnes ikke, sier Löw.

— Berlin er stedet å være denne uken. Onsdag kommer Dortmund i cupen, lørdag Bayern München i serien.

Tysklands nyvalgte fotballpresident Reinhard Grindel vil i likhet med Löw og landslagsmanager Oliver Bierhoff være blant de 76.000 tilskuerne.

Dommer beklaget Bayern-straffe

Dommer Tobias Stieler innrømmer at han gjorde en feil da Bayern München fikk straffespark i tirsdagens cupsemifinale mot Werder Bremen.

SE SITUASJONEN HER:

Stieler pekte på straffemerket da chilenske Arturo Vidal gikk i bakken i annen omgang, men TV-bildene viste at Bayern-stjernen åpenbart filmet i situasjonen. Bayern ledet allerede 1-0 på det tidspunktet, og Thomas Müller av gjorde kampen fra krittmerket.

– Jeg beklager. Alt gikk så fort. Jeg mente jeg så at det var kontakt, men det var det ikke, sa kamplederen etter kampen.

Tirsdagens episode er ventet å intensivere ønsket om at videobevis innføres i fotballen.

FIFA-president Gianni Infantino sa tirsdag at han håper teknologien kan være i bruk til VM-sluttspillet i 2018. Selv Bayern-sjef Pep Guardiola måtte vedgå at straffesparket tirsdag var billig.

– Straffen var aldri straffe. Jeg liker ikke å score mål på den måten, sa han. (©NTB)