Hertha tok ledelsen etter 26 minutter ved Niklas Stark, men ledelsen varte i kun seks minutter da Fabian Schär utlignet. Kampen så ut til å ebbe ut i 1-1, men etter 85 minutter dukket Hoffenheims midtstopper Niklas Süle opp og scoret vinnermålet.

Resultatet gjør at Hertha nå ligger på fjerdeplass med 49 poeng, mens Hoffenheim klatrer til 13.-plass med sine 34 poeng.

Både Jarstein og Skjelbred spilte hele kampen for bortelaget, mens Tarik Elyounoussi ikke var i troppen til Hoffenheim.

Nyland på benken

Norges andre keeper, Ørjan Nyland, satt som vanlig på benken da hans Ingolstadt tapte 0-2 borte mot Darmstadt. Konstantin Rausch og Sandro Wagner sørget for at hjemmelaget nå ligger på tiendeplass med 35 poeng, mens Nylands lag ligger på plassen over med 39 poeng.

Werder Bremen tok tre livsviktige poeng i bunnstriden da de slo Wolfsburg 3-2 hjemme.

Ringreven Claudio Pizarro ga hjemmelaget ledelsen på straffe etter 31 minutter, men Josuha Guilavogui kvitterte kun fire minutter senere. Scoringer fra Fin Bartels og Sambou Yatabaré scoret for vertene etter pause, mens Das Dost reduserte til 3-2 etter 86 minutter.

Seieren gjør at Bremen ligger på den siste nedrykksplassen, men laget har kun to poeng opp til Stuttgart.

Stuttgart tapte bunnkampen

Og nettopp Stuttgart tapte sin livsviktige kamp mot Augsburg. De to lagene ligger rett over streken, men Augsburg tok med seg alle tre poengene i hjemmemøtet etter at Alfred Finnbogason ble matchvinner med sin scoring etter 35 minutter.

Resultatet gjør at Augsburg nå ligger, med 33 poeng, på plassen over Stuttgart takket være bedre målforskjell. De to lagene har to poeng ned til Bremen.

Leverkusen-toget nekter å tape. Lørdag vant de 3-0 hjemme mot Eintracht Frankfurt og sørget for at sistnevnte får en svært tøff jobb med å holde seg i Bundesliga. Alle målene i kampen kom etter pause da Kevin Kampl fikk hull på Frankfurt-med sin 1-0-scoring etter 70 minutter. Julian Brandt og Karim Bellarabi la på til 2-0 og 3-0 mot slutten av kampen.

Leverkusen ligger på tredjeplass med 51 poeng, mens Eintracht Frankfurt ligger på 17.-plass med 27 poeng. (©NTB)