Det ble klart tirsdag da den Tromsø-bosatte kombinertløperen fra Kautokeino sendte ut en pressemelding om at han satser mot et nytt VM.

— Jeg koser meg som toppidrettsutøver, er frkisk og rask og har fantastisk støtte hjemmefra. Jeg har fortsatt trua og den indre sulten på å fortsette og utvikle meg og det tror jeg at jeg kan gjøre. Jeg har blitt bedre og bedre i voksen alder og lever et fantastisk fint liv. Derfor ser jeg ingen grunn til å slutte, sier 36-åringen til iTromsø.

- Verdig punktum

Klemetsen sikret både sølv og bronse i de to lagkonkurransene under ski-VM i Falun.

Nå satser han altså helt til og med VM i Lahti i 2017. — Jeg har gode minner derfra og det ser jeg for meg vil bli et verdig punktum, sier Klemetsen.

Siden det ikke er mesterskapssesong i år, vil han likevel gjøre andre prioriteringer for å nå flere topper.

— Det blir veldig tøft å gå alle rennene i verdenscupen. Det er flere renn siden det ikke er mesterskapssesong og jeg har mer trua å legge inn noen topper i enkelte helger i stedet for flere helger med 4.-10. plass, sier Klemetsen.

Han legger ikke skjul på et delmål han vil nå på veien mot VM i 2017. — Jeg har kun én verdenscupseier. Jeg har som et hovedmål å bli en av de eldst verdenscupvinnerne gjennom tidene. Det hadde vært veldig kult, sier Klemetsen og legger til.

— Mål og drømmer er viktig når man skal motivere seg for en lang oppkjøring med mye trening.

Base i Tromsø

En av grunnene til at han fortsetter er den solide basen han har skaffet seg i Tromsø.

— Jeg hadde møter med Olympiatoppen og Team Nord-Norge, så der har jeg knyttet til meg veldig dyktog og god kompetanse. Med base i Tromsø får jeg utvikle meg bra og så kan jeg reise å ha skikkelig trykk på landslagssamlingene, sier Klemetsen.

For han legger ikke skjul på at han vil være mye i Tromsø.

— Den lange og tunge jobben skal gjøres her og jeg har kjempetrua på å bo her og reise på samlinger. Jeg blir nok å være flere helger i Tromsø, sier Klemetsen.