Det første internasjonale kvinnekombinertrennet arrangeres i Granåsenonsdag. I alt 20 jenter fra Norge, Finland, USA, Russland, Tsjekkia og Estland har tatt turen til Granåsen for å konkurrere med hverandre. Blant dem er Steinkjerjenta Pernille Kvernmo, som har drømt om denne konkurransen.

— Det er utrolig stort å få være en del av denne konkurransen. Det er virkelig en drøm å få være med på det her, sier Kvernmo.

Nordtrønderen har drevet med sporten i fem år, og forteller at arrangementene hun vanligvis deltar på er helt annerledes.

— Vanligvis konkurrerer vi mot to-tre stykker, så det sier seg selv at det er noe helt annet å være med i dag.

Ville satset hopp om det ikke ble arrangement

Steinkjerjenta sier at hennes styrke er i hoppbakken. Da muligheten kom for å teste kombinert ønsket hun utfordringen. Likevel kunne det blitt hopp hun satset på om arrangementet uteble.

— Om det ikke hadde blitt noe kombinertrenn med internasjonale utøvere så hadde jeg satset på hopp i stedet. Når de fikk til dette rennet så ønsker jeg å fortsette med det, sier 13-åringen.

BEST I BAKKEN: Pernille Kvernmo konkurrerer i Granåsen i dag. Foto: Richard Sagen

Noen av utøverne må reise langt for å delta. At folk viser slik engasjement synes Kvernmo er strålende.— Det er morsomt å høre at de tar den lange turen hit for å konkurrere. Det viser at sporten går riktig vei. Konkurransen blir spennende i dag. Jeg er veldig fornøyd med hoppet mitt, men det er vanskelig å si hvordan jeg er sammenliknet med de andre jentene siden jeg ikke har konkurrert mot dem tidligere, sier hun.

Bardal det store forbildet

Torsdag er det verdenscup i hopp og kombinert i Granåsen. Selv om hun er jente og kombinertløper, er det en skihopper som er det store forbildet. Hun har stor tro på hans muligheter i morgen.

— Mitt store forbilde er Anders Bardal, og han vinner i morgen, sier Kvernmo med et smil.