TRONDHEIM (adressa.no): Granåsen holder tidenes første internasjonale kombinertrenn for jenter når verdenscupsirkuset ruller inn i bakken onsdag i neste uke.

Jenter i alderen 13-17 år vil delta, og dette er historisk, ifølge leder i organisasjonskomiteen i Sør-Trøndelag skikrets, Erik Andresen.

— Interessen er gledelig og positiv. Jenter har ikke vært i kombinert både nasjonalt og internasjonalt tidligere, bortsett fra en konkurranse i Oberstdorf på sommeren. Nå ønsker vi å være de første til å holde et internasjonalt renn, sier Andresen.

7 nasjoner påmeldt

Onsdag og torsdag er det påmeldt 50 utøvere av begge kjønn i kombinert. Ca. 20 av dem er jenter. Optimismen er stor nå før det første internasjonale jenterennet.

— Vi synes dette er veldig spennende. Det kommer utøvere helt fra USA og Russland for å være med. Så er det en del europeiske, blant annet Estland, Tsjekkia og Østerrike. Vi ønsker å være med å øke interessen for kombinert både på gutte –og jentesiden, sier Andresen.

Håper på folkefest

Torsdag neste uke kommer verdenseliten i hopp og kombinert til Granåsen. Blant dem er Anders Bardal, Johann Forfang, Magnus Moan og Jørgen Graabak som alle presterte i Falun. Det vil bli et flott arrangement mener Andresen.

— Vi håper på 15-20 000 tar turen i løpet av de to dagene. Om været er fint så håper vi på folkefest og gode idrettsprestasjoner, sier Andresen.