FINNSNES: Helt siden det ble kjent at TIL skulle hente inn en ny ekstern assistent-trener, har Bjørn Johansen vært nevnt som en mulig kandidat.

Selv hevder imidlertid Finnsnes-treneren at han ikke har vært i samtaler med eliteserieklubben.

– Nei, det har jeg ikke vært. Og hadde jeg vært i samtaler med TIL hadde Finnsnes som klubb visst om det, sier «Bummen» til Folkebladet.

Overgangsvindu

TIL har ambisjoner om å få på plass en ny assistent-trener før jul. Hvis det skal bli ”Bummen”, må TIL trolig kompensere Finnsnes i langt større grad enn hva de måtte ha gjort tidligere.

Etter det Folkebladet kjenner til hadde klausulen i Johansens kontrakt, som åpnet for en overgang til en klubb på eliteserienivå, varighet frem til 15. desember.

Dermed er Johansens «overgangsvindu» stengt. Det vil imidlertid ”Bummen” verken bekrefte eller avkrefte.

– Kontraktsmessige ting har jeg aldri diskutert i media og det kommer jeg aldri til å gjøre.

En ting han imidlertid langt på vei kan bekrefte er at han er Finnsnes-trener ut 2016. – Det er like sannsynlig som det var for en uke siden og en måned siden. Vi er på vei til å bygge et meget godt fotballag som skal slå fra oss neste år, sier Johansen.

– Ting er på topp

– Hvis et tilbud hadde kommet, hva da?

– Det kan jeg ikke gjøre meg opp noen mening om, enten det kommer fra TIL, Brann, Fredrikstad eller Levanger. Det må komme på bordet og så må man ta stilling til det, svarer «Bummen».

Han understreker at han stortrives i Finnsnes, hvor han har vært hovedtrener siden 2011-sesongen.

Det endte med opprykk til 2. divisjon på første forsøk, før klubben rykket ned igjen året etter. I 2013 ble det på nytt opprykk, før klubben de to siste sesongene har etablert seg som et topp 6-lag på nivå tre i norsk fotball.

– At jeg har ønske om å jobbe med fotball profesjonelt på dagtid har jeg et håp om skal skje en dag, men når vet jeg ikke, sier Johansen.

– Og som jeg har sagt tidligere, jeg har hatt noen fantastiske år i Finnsnes. Det har vært en nyttig og interessant reise, som jeg fortsatt trives i. Ting er egentlig helt på topp.