FINNSNES: Som meldt i en rekke medier i går jakter TIL på en ny assistenttrener. Finnsnes-trener Bjørn Johansen skal være en het kandidat til den ledige jobben.

Styreleder i Finnsnes Fotball, Herleif Hanssen, mener at en assistenttilværelse i TIL ikke er rette veien å gå karrieremessig for Johansen.

– Det blir selvfølgelig antagelser fra min side, men jeg tror utfordringen er større i Finnsnes enn å være hjelpetrener i TIL, sier Hanssen til Folkebladet.

– Mer attraktiv

Finnsnes endte på 4. plass i sin avdeling i 2.-divisjon denne sesongen. Klubben har allerede forsterket stallen med Andreas Østeraas fra FK Senja, og kjente fotballnavn som Adnan Causevic og Morten Moldskred har vært nevnt som ytterligere forsterkninger.

Dermed går også praten løst i fotballmiljøet om Finnsnes kan være en opprykkskandidat i 2016. – Jeg skulle tro at Bjørn har veldig lyst til å fullføre det løpet han har startet på. Han vil bli mye mer attraktiv hvis han får det til i Finnsnes, enn å være hjelpetrener i TIL som i beste fall vil ende midt på tabellen, sier Hanssen, som føler seg trygg på at ”Bummen” er Finnsnes-trener ut kontraktstiden.

– Jeg tar disse spekulasjonene med stor ro. Selvfølgelig kan det skje, men vi får ta stilling til det da.

Har overgangsklausul

Bjørn Johansen er under kontrakt med Finnsnes ut 2016. Tidligere i høst uttalte daglig leder, Ivar Holand, til media at Johansen ikke hadde en overgangsklausul i kontrakten.

Bjørn Johansen selv har imidlertid uttalt at han har denne klausulen, som innebærer at han kan forlate Finnsnes, hvis det kommer en mulighet for å ta steget til en eliteserieklubb.

– I utgangspunktet kommenterer vi ikke kontraktsforhold, enten det er spillere eller trenere, sier daglig leder i FIL fotball, Ivar Holand.

– Men jeg kan bekrefte at Bjørn har en klausul i kontrakten sin.

Lite snakkesalig

Hverken Hanssen eller Holand vil si noe om hvilken økonomisk kompensasjon klubben vil kreve for å løse ”Bummen” fra kontrakten.

– Det går vi ikke inn på. Men vi forutsetter at TIL som tippeligaklubb er såpass profesjonell at de går i dialog med oss før de går i dialog med treneren. Noe annet ville forundre meg mye, sier Holand, som legger til at TIL ikke har vært i kontakt med noen i klubben ennå.

– Det er ingen som har snakket med meg. Hvis det er noen i TIL som har snakket med styreleder eller sportslig utvalg ville jeg ha hørt om det.

– Hvordan vil Finnsnes stille seg til et eventuelt tilbud fra TIL?

– Det vet vi hvis situasjonen oppstår. Ikke før.

– Hvilke alternativ har Finnsnes som hovedtrener hvis ”Bummen” skulle forsvinne?

– Det må vi komme tilbake til hvis det skulle bli en aktualitet.

I går uttalte Bjørn ”Bummen” Johansen at han ikke har hørt noe fra TIL.