Fredag ble det klart at Ondrasek takket nei til Tromsøs tilbud. Årsaken er at tsjekkeren har bedre tilbud fra andre klubber, og dermed ble det med fire sesonger på Alfheim.

— Det handler ikke kun om penger. Jeg har vært her i fire år, hatt gode og noen dårlige minner, men alt i alt bunnet det ut i at det var tid for en forandring. Det var alltid mitt valg, men jeg ønsket å snakke med venner og familie, og de mente det også det var tide for meg å prøve noe nytt. De sa at de støtte meg uansett, sier 26-åringen til iTromsø.

Overrasket over avskjed

Avskjeden ble av den fantastiske sorten, da han senket rival Bodø/Glimt med to utsøkte scoringer da TIL berget plassen med 3-1-seier i nest siste serierunde.

Like perfekt ble ikke annonseringen av Ondraseks kontraktsavslag. Zdenek Ondrasek var overrasket over agentens utsagn om at han hadde takket nei til klubben.

— Jeg ønsket å selv være den som kom ut med nyheten, så det var litt overraskende, men nå er nyheten ute, sier Ondrasek.

Sett denne?

— Vil aldri slutte å følge Tromsø IL

Nå håper han å finne seg en ny klubb før jul.

— Jeg har snakket med noen agenter og noen klubber, men det er ingen konkrete tilbud på bordet. Jeg vil intensivere klubbjakten i neste uke og håper å finne en ny klubb innen 3-4 uker, før jul, sier Ondrasek.

Han utelukker imidlertid en retur til norsk fotball.

— Jeg kan ikke spille mot TIL. Jeg har altfor sterke følelser for den klubben og jeg kommer alltid til å følge TIL. De har store utfordringer og kan neppe stable på plass et lag til å vinne ligaen innen to måneder, men med de rette spillerne inn, kan de helt klart bli et lag som kjemper på midten av tabellen og kanskje høyere opp.

Han ser lyst på TILs fremtid.

— Runar fikk sjansen i høst og grep den. Det gledet meg veldig. Det er mange gode spillere i TIL fortsatt, sier Ondrasek, som har et enormt sterkt forhold til Tromsø og TIL.

— Jeg vil alltid komme og besøke byen og klubben hver gang jeg har mulighet og Tromsø vil alltid ha en helt spesiell plass i hjertet mitt, sier "Kobra" til iTromsø.

Avskjedsmeldingen

Zdenek Ondraseks Facebook-melding.

På Facebook har han lagt ut et innlegg på både tsjekkisk og engelsk. iTromsø har oversatt meldingen til norsk under: Hei alle sammen. Etter en veldig vanskelig og lang beslutning vil jeg annonsere at min tid i Tromsø IL er over, og det er tid for endring. Jeg vil takke alle i Tromsø IL for alt de har gjort for meg fra starten og alle lagkameratene som nå er mine venner. Takk til supporterne for støtten i vanskelige og gode dager. Jeg ønsker Tromsø alt det beste, og vil aldri slutte å følge Tromsø IL og besøke byen. Tusen takk for alt.