I anledning 30-årsjubileumet for TILs opprykk til øverste divisjon har iTromsø i dag presentert en liste over TILs 30 beste spillere på øverste nivå.

Sigurd Rushfeldt skjuler ikke at han er beæret over å finne sitt eget navn øverst på listen, foran spillere som TIL-legende Bjørn "Bummen" Johansen, Tom Høgli, Ruben Yttergård Jenssen og Morten Gamst Pedersen.

— Det var en stor ære blant så mange gode fotballspillere gjennom så lang tid. Det er hard konkurranse, sier tidenes målkonge i TIL og norsk fotball - med 172 fulltreffere på øverste nivå for TIL og Rosenborg.

Uviss fremtid

Samtidig er det usikkert hvilken rolle Rushfeldt vil ha i TIL neste år. Spissen har varslet til Nordlys at dagens situasjon med trenerjobb for landslaget (spisstrener), TILs A-lag og på NTG Tromsø blir samlet sett for mye, i en livssituasjon med to små barn.

— Det har aldri vært meningen at det skulle bli så mye. Høsten har vært spesiell. Det har blitt ekstra med at Steinar forsvant og at det skulle bli kvalik for landslaget. Det har blitt mye, fastslår Rushfeldt.

- Du må velge bort noe neste år?

— Det blir i hvert fall ikke tre jobber, sier Rushfeldt - som ikke har tatt noen avgjørelse på hvilken jobb han ønsker å kutte ut. Signalene fra landslaget er at de ønsker å forlenge avtalen som utløper ved nyttår.

— Men det har vært artig i høst. Det er artig å jobbe på høyeste nivå, legger 42-åringen til.

Tror på nye stjerner

Magnus Andersen (29) er eneste av dagens TIL-spillere som er inne på topp-30-listen, på en 24. plass. Øksfjordingen er tilfreds med det.

— Det er kjempeartig å høre. Det viser at folk har lagt merke til meg og at jeg har gjort mye rett i arbeidet. Det er en litt eksklusiv liste, som er gøy å være med på. Det er mange gode navn der, kommenterer Andersen.

TIL- og NTG-trener Rushfeldt tror det finnes spillere på Alfheim i dag som kan blande seg inn på slike historiske lister i fremtiden.

— Det er det helt klart. Det handler om å prestere over tid. Vi må komme oss ut av bunnstriden som vi er i akkurat nå, så ser forhåpentligvis fremtiden lys ut. Det er mange unge spillere og mye talent og treningsvilje, sier Sigurd Rushfeldt.