Statistikksenter Eliteserien:

– Vi har fulgt det løpet vi har lagt tidligere etter punkt og prikke, sier Hoff når han skal kommentere Rekdals nye utspill.

Rekdal mener andre enn han får svare på hvor problemene sitter. Henrik Hoff mener på sin side at det ikke er noen problemer i det hel tatt.

– Det er ikke unaturlig at ting er uavklart med to-tre spillere på denne tiden. Tvert imot har vi aldri vært så tidlig ute tidligere, sier klubbdirektøren.

Johan Arneng sendte ut en ny brannfakkel da han i går uttalte at han synes det var rart at AaFK ikke engang hadde gitt ham et kontraktsforslag.

– Slike ting tar vi internt, sier Henrik Hoff om den saken.

Tidligere har AaFK-kapteinen sagt at han ville vente med en kontraktsforlengelse til etter årets sesong.

Bli med inn i Kjetil Rekdals garderobe

Se Rekdal slakte spillerne Unik mini-dokumentar Start — Aalesund

Må tenke økonomi

Henrik Hoff forstår at Rekdal som trener hele tida vil jakte etter det bedre.

Men han minner om at klubben også må tenke på det økonomiske. Derfor vil han ikke love Rekdal mange nye fjes til neste år.

– Vi gikk på en smell i fjor da vi gikk ut og lovte 2-3 gode spillere, for så å få en økonomisk smell. Men det vi har sagt i år er at det skal være mulig å kunne finansiere en spiller. Sport har sagt at de ønsker en ny spiss , sier Hoff.

Han sier AaFK er klar over at historien viser viser at flere klubber sliter i den såkalte andresesongen.

– Vi er klar over at vi nok blir tatt mer alvorlig neste år, og at forventningene vil bli høyere. Det må vi også ta alvorlig. Men vi må bygge steg for steg. Målet vårt er å bli et stabilt godt eliteserielag. Vi skulle gjerne forsterket med 2,3,4 spillere i millionklassen, men det har vi ikke økonomi til. Alt henger i hop med økonomi, og det er vi nødt til å ta hensyn til, sier AaFK-direktøren.