Statistikksenter Eliteserien:

Kjetil Rekdal mener det er så mye uavklart i AaFK-leiren at det er helt naturlig å sammenligne med klubber som har gått på en kjempesmell etter en god sesong.

Med dagens tilstand i klubben mener Rekdal at det er «helt utenkelig» at AaFK skal kopiere årets historisk gode sesong neste år. Akkurat det gjør AaFK-treneren frustrert.

– Jeg begynte å tenke på 2011-sesongen allerede i oktober i fjor. Som trener må du tenke slik. Men per dags dato er vi ikke i nærheten av å være der jeg så for meg da, sier en ærlig Rekdal.

– Hva tenker du på?

– Altfor mye er uavklart. Det er for mange spørsmålstegn, sier han og viser til at Alexander Mathisen forsvinner, at Johan Arneng er kontraktsløs og at Daniel Arnefjord og Michael Barrantes bare har kontrakter fram til sommeren.

Dessuten tror alle at Anders Lindegaard etter hvert forsvinner, og i tillegg har ettertraktede Jonathan Parr bare kontrakt ut neste år. Han vil neppe forlenge kontrakten med det første.

– Vi står overfor en rekke utfordringer. Målet for neste sesong må være å bygge opp laget, ikke ned. Forsvinner flere av disse jeg nevner kan vi risikere å måtte hente inn 5–6 nye spillere til neste sesong. Det er ikke heldig , mener AaFK-treneren og sier dette er årsaken til at han etter Brann-kampen uttalte at han kanskje måtte bygge et nytt lag til neste sesong.

Tøff andresesong

Rekdal er fullstendig klar over at historien viser at en rekke eliteserielag har slitt med å prestere året etter å ha gjort det virkelig bra. Senest i fjor tok Molde – som i år har kjempet om nedrykk – sølv.

Fredrikstad gjorde det i samme i 2009, og rykket ned. Året før tok Brann gull – og endte på 8.-plass i den påfølgende sesongen.

Kjetil Rekdal mener det er grunn til å la varsellampene blinke.

– Det er helt klart sammenlignbart, klart det er det. Uten kvalitet og forsterkninger inn er det utenkelig at vi skal gjøre det like bra neste år. Kommer du inn i et uføre tidlig i sesongen kan det være vanskelig å snu den trenden, mener Rekdal.

– Men hvor sitter problemet i det du etterlyser?

– Jeg vet ikke om det er et problem, dette er bare fakta. Men jeg har sagt nok om dette både nå og tidligere. Du får nesten spørre noen andre, svarer AaFK-treneren.

Vil ha tre nye

Dersom ingen flere forsvinner ut portene på Color Line stadion før neste år, mener Rekdal tre nye spillere er nødvendig – i tillegg til allerede klare Edvard Skagestad.

– Vi har egentlig bare en spiss, ettersom Didrik Fløtre nesten ikke har vært tilgjengelig i år. Tor Hogne trenger avlastning av og til, og med tanke på at Alex (Mathisen) forsvinner trenger vi to spisser. Samtidig har vi tre midtbanespillere, pluss Johan. Forsvinner han burde vi hatt to nye midtbanespillere, men bare en om han blir værende , mener Rekdal.

Han har for lengst signalisert at han ønsker Johan Arneng videre i klubben. Angående Trond Fredriksen er det fortsatt ikke tatt noen beslutning.

Vil utvikle videre

Kjetil Rekdal er en mann som alltid vil strebe etter det bedre – uansett hva.

Det er han klar på at spillerne hans også skal neste år, selv om mye er uavklart.

– For vi som er igjen er det bare steinhard innsats som gjelder. Vi skal prøve å utvikle oss videre neste år, så da blir det trenerteamet sin jobb å se på hva vi kan gjøre , sier Rekdal.

Han har allerede blinket seg ut et par ting.

– Vi har gått på sju ettmålstap. Det er ikke bra nok. Så må vi prøve å knekke bortetrenden. Der må vi gjøre noe annerledes, fastslår AaFK-treneren.