Statistikksenter Eliteserien:

Bjarne Haagensen er uenig og mener Kjetil Rekdals kritikk er unødvendig. Men det orker han ikke å fortelle AaFK-treneren nok en gang.

– Jeg har ventet på at dette skulle komme, for det er jo lenge siden sist. Så nå var det vel siste sjanse før Rosenborg-kampen, sier styreleder i Ålesund Fotball AS, Bjarne Haagensen, om gårsdagens oppslag i Sunnmørsposten.

Les også:

Der uttrykte Kjetil Rekdal sin klare misnøye med manglende besluttsomhet i klubben.

I sommer gikk Rekdal enda hardere ut mot klubbledelsen. Da slo Bjarne Haagensen kraftig tilbake. Det vil han ikke gjøre nå.

– Vi må bare finne oss i at det er slik Kjetil er. Vi har ikke kontroll på han. Det virker som om han ikke klarer å holde seg når han prater med en journalist. Når vi tar det opp med han neste dag sier han at han ikke har uttalt det og det. Så da prøver vi å kjøre vårt løp og holde oss til det vi har avtalt. Vi har et godt samarbeid, sier Haagensen.

– Men kan dere – som hans overordnede – akseptere dette hvis dere ikke liker det?

– Så lenge han sørger for å vinne fotballkamper er det helt greit for min del. Egentlig så ofrer jeg det ikke en tanke uansett. Vi vet hvordan Kjetil er, og det har aldri vært planen å prøve å forandre han, sier Haagensen.

(Artikkelen fortsetter)

Bjarne Haagensen er ikke overrasket over Kjetil Rekdals nye utspill. Han sier han ikke bryr seg om kritikken, selv om han mener den er feil. Her i lag med Pablo Hererra som ble kjøp i fjor. Bak er Alexander Mathisen, som har takket nei til å forlenge kontrakten sin med AaFK.

– Ikke kommet med ett navn

ÅFAS-lederen mener uansett at Rekdal-utblåsningen denne gangen er bak mål.

– Kjetil har ikke grunn til å kritisere noe som helst. Selv har han ikke kommet med en spiller. Det eneste han har kommet med er navn som Steffen Iversen og disse her, og det er jo klart at det bare er tull.

Les også:

Hvis han har planlagt 2011-sesongen siden i oktober i fjor burde han fortelle hvem han vil ha tak i. Vi har gjort det vi kan og vel så det, sier Bjarne Haagensen og minner om at AaFK nylig kjøpte Fredrik Carlsen fra Vålerenga.

– I tillegg har vi opsjon på å kjøpe Michael Barrantes dersom han slår til. Vi har sagt at vi har penger til det , sier Haagensen.

Han mener ellers det feil å kritisere AaFK for å ikke ha forlenget kontraktene med Alexander Mathisen og Johan Arneng foreløpig.

– Vi ønsker også å ha med oss Johan videre, men det er spilleren selv som har sagt at han vil vente. Det må vi respektere, mener han.

Bli med inn i Kjetil Rekdals garderobe

Se Rekdal slakte spillerne Unik mini-dokumentar Start — Aalesund

Vil utvikle

Han viser videre til AaFKs satsing på yngres avdeling som et tegn på at AaFK satser for framtiden.

Karl Oskar Fjørtoft (spillerutvikler) og Sture Fladmark (juniortrener) er blant annet hentet inn på heltid.

– At en trener ønsker et nytt lag er helt greit, men det er ikke slik det foregår i dag. Vi må få fram egne spillere, og det har vi satset på nå. Vi har stor tro på at vi skal lykkes med det , sier Haagensen.

Har ikke penger

Det bør AaFK helst gjøre. For Bjarne Haagensen fastslår at AaFK ikke vil bli med på noen kjøpefest i vinter.

– AaFK som klubb har ikke penger til å kjøpe spillere. Hvis vi må betale overgangssum for en spiller, må man ha ekstern hjelp til det. Kjetil har da sagt at det er en spiss han ønsker, og da skal vi prøve å få til det, sier Bjarne Haagensen – som da satser på at Johan Arneng blir værende.

Han er også uenig med Kjetil Rekdal i at stallen er for tynn. Haagensen mener 17 utespillere er nok i en eliteserietropp.

– Det er viktig å understreke at det ikke er noen konflikt mellom oss og Kjetil Rekdal. Vi har et godt samarbeid.

Det eneste jeg ikke forstår er disse spillerne han ikke vil bruke (Diego Silva, Khari Stephenson og Glenn Roberts). At en trener ikke klarer å få noe ut av en spiller er beklagelig, sier han.