Statistikksenter Eliteserien:

– Jeg har vært med så lenge i fotballen at jeg vet at det ikke nytter å vente. Ting skjer så fort at du må være frampå med en gang. Det har jeg fått erfare selv, sier han.

Rekdal har også en teori om hvorfor kontraktsforlengelser med Johan Arneng & Co. har latt vente på seg.

– Det eneste klubben har hatt fokus på de siste tre-fire månedene er å få solgt Anders Lindegaard. Alt annet har ligget brakk. Da er det klart at de sportslige forholdene vi jobber under blir veldig vanskelige. Alt havner på pulten til Bjarne og Henrik, og stopper der, sier Rekdal.

Les også:

Ikke noen «krig»

Han sier dette slett ikke er ment som noen «krig» med Bjarne Haagensen, men at han bare svarer på spørsmål fra Sunnmørsposten.

– Jeg ønsker naturligvis best mulig arbeidsforhold. Min jobb er å sørge for at AaFK er best mulig rustet foran neste sesong. I år har vi gjort en sensasjonelt god sesong og ligger på 4.-plass. Men det er bare sju-åtte poeng ned til ellevteplass, og per dags dato har vi et svakere lag til neste år, minner Rekdal om.

Ambisjonsnivået

Han synes også det er merkelig at klubbens målsetting var å bli blant de sju beste. Det etter å ha endt på 13.-plass året før.

– Vi hadde det minste trenerteamet, en liten stall og hadde lavere lønnsutgifter enn året før. Den eneste vi hentet inn var Magnus Sylling Olsen som kom gratis. Klubben må vise det om de har ambisjoner. Hvis klubben bare har som mål om å være med i eliteserien er det noe annet, mener Rekdal.

Bli med inn i Kjetil Rekdals garderobe

Se Rekdal slakte spillerne Unik mini-dokumentar Start — Aalesund

Stykret ung-satsing

Han gir samtidig Bjarne Haagensen rett i at klubben har styrket satsingen på de unge.

– Det er for så vidt greit, men det er fem år fram i tid, mener Rekdal.

Han stusser ellers på at Bjarne Haagensen mener en eliteseriestall bare trenger 17 utespillere og at det eneste han ikke forstår med Rekdal er spillerne han ikke vil bruke (Silva, Stephenson og Roberts).

– Det er greit at han mener det, men hvilken kompetanse har han til å uttale seg om det?, undrer Rekdal.