Viking åpnet best, men de kom ikke til de helt store sjansene. Det gjorde heller ikke RBK, før midtstopper og kaptein Erik Hoftun bestemte seg for å gå i angrep. Han forserte ned langs venstrekanten, og kom etter hvert til innlegg fra dødlinjen. Roar Strand stilte Bo Andersen i forlegenhet og stanget inn 1-0 foran ansiktet på dansken. Da var det spilt i 25 minutter og noe av lufte gikk ut av hjemmelaget.

Umiddelbart etter pause fikk Viking enda en i trynet. Harald Martin Brattbakk slo både Hannu Tihinen og Toni Kuivasto i luften på et innlegg fra Christer Basma. Et glimrende hodestøt landet i nettveggen – på innsiden av stolpen.

Dette bekymrer trener Benny Lennartsson foran serieåpningen mot Lillestrøm, luftkrigerne fremfor noen i norsk fotball.

— Vi slapp inn mål på to headinger, og det er ikke noe godt tegn foran serieåpningen mot Lillestrøm. Vi vet hva som venter oss med Clayton Zane og Arild Sundgot i luften. Og spesielt RBKs andre mål var veldig enkelt, nesten pinlig, konstaterte svensken i et intervju med TV3 rett etter kampen.

Han var heller ikke storfornøyd med tingenes tilstand fremover på banen.

— Vi kom ingen vei med RBKs forsvarsspill. De lå tett i 4-5-1 og var veldig vanskelige å komme gjennom. Men jeg synes likevel vi spilte bedre enn vi har gjort de siste kampene. Sånn sett var dette et skritt fremover for oss, sier Benny Lennartsson.

Holdt nullen

For første gang i år klarte RBK å holde målet rent bak seg. Dette var også noe Ola By Rise hadde lagt mye fokus på foran kampen.

— I perioder lå vi veldig bra. Vi forsvarte oss godt med en femmer på midten. Vi holdt nullen, og vi scoret to. Jeg synes vi spilte trygt og kontrollert, og det var det vi var ute etter i dag, konstaterte By Rise på TV3. Han slår seg likevel ikke helt til ro foran serieåpningen mot Odd Grenland neste søndag.

— Vi er fortsatt spente. Vi er ikke der vi bør være ennå. Vi må fortsatt bli mer kreative og tørre mer fremover på banen. Men målsettingen vår i dag slo til sånn brukbart, fastslo ola By Rise.