— Vi kommenterer aldri beløp, men budet er et greit utgangspunkt for videre forhandlinger, sier Viking-direktør Bjarne Berntsen.

— Hvor mye er det realistisk å få for en spiller som tidligst kan gå til Anderlecht når overgangsperioden åpner 15. juni eller gå gratis etter sesongslutt?

— Det vil jeg ikke kommentere. Det beror også på om det kommer flere interessenter på banen, sier Berntsen.

Håper på budrunde

Han håper på en budrunde, men foreløpig har ingen andre klubber meldt seg. To franske klubber var på banen nylig, men skisserte et tilbud som kjapt ble avvist.

Etter det Aftenbladet erfarer er det vilje i Viking til å la Tihinen gå for beløpet Anderlecht har tilbudt. I så fall spiller han i Viking til og med bortekampen mot Bryne 15. juni.

— Ikke noe er klart. Det kan jeg avkrefte, sier Berntsen.

Vil også ha Zane

Anderlecht var i Stavanger søndag og la tilbudet fram for Viking-ledelsen. Deretter satte belgierne kursen for Lillestrøm med et klart mål om å sikre seg Clayton Zane.

— Vi skal tenke grundig gjennom budet vi har fått. Selvfølgelig må vi også ta en sportslig vurdering av hvor mye Tihinen betyr for laget, sier Berntsen.

Finnen selv var ikke informert om de siste detaljene søndag.

— Vi ville ikke forstyrre oppladningen til Rosenborg-kampen, men vi tar en runde med ham i dag, sier Berntsen.

PS. Ifølge Berntsen har fortsatt ikke agent Rune Hauge gjort noe framstøt overfor Blackburn med tanke på en Egil Østenstad-overgang til Viking.