DUBAI: Mushaga Bakenga spilte sammen med Eidur Gudjohnsen i Belgia for tre år siden. Han gleder seg stort over nyheten om at islendingen kan bli Molde-spiller i løpet av kort tid.

— Det hadde vært veldig artig. Jeg skal ta imot ham med åpne armer hvis han kommer, sier Bakenga til Rbnett.

Han var utlånt til Cercle Brugge høsten 2012. Da hentet klubben Gudjohnsen, som var ferdig med kontrakten i AEK Athen.

Sammen ble de et svært målfarlig spisspar.

— Vi spilte bra sammen det halvåret. Jeg scoret mange mål, og de fleste kom gjennom Eidur. Vi hadde en god connection, han gjorde meg til en bedre fotballspiller, sier Bakenga til Rbnett.

MESTER: Eidur Gudjohnsen løfter Champions League-trofeet i 2009.

Club Brugge kjøpte Gudjohnsen våren 2013 og seinere ble Bakenga hentet tilbake til Club Brugge etter utlånet til Cercle. De var sammen i oppkjøringa i tre måneder før Bakenga gikk til Esbjerg. — Hvordan er Gudjohnsen som fotballspiller?

— Han er helt usaklig god. Du kan se på fotballforståelsen og ballberøringene at han har vært i Barcelona. Han prøver ikke å gjøre det ekstraordinære hele tida, han er bare en fantastisk elegant spiller. Det er så enkelt og fint alt han gjør. Jeg husker at jeg alltid var så fascinert når vi hadde avslutningstrening. Vi andre tok i og stresset og skjøt hardt. Han gjorde det så lett. Og så scoret han nesten hver gang.

- Er han den beste spissen du har spilt med?

— Ja, det må jeg si. Han hadde hatt et brudd i leggen og var akkurat tilbake etter skade. Likevel var han så god.

- Hvordan er han som type utenfor banen?

SKAL SPILLE EM: Eidur Gudjohnsen (t.h) og Island jubler for seier mot Kasakhstan i EM-kvalifiseringen. Foto: Alexei Filippov, AP

— Akkurat sånn som han er på banen. Han er en fantastisk kul fyr, en elegant type, altså. Vi ble gode venner og hadde mye moro sammen. Jeg var skikkelig starstruck før vi møttes, men etter ti minutter skjønte jeg at han var en helt vanlig fyr uten stjernenykker. Han er laidback og rolig. Du kan sitte og tulle med ham og så gå rett over i en dyp samtale. Cercle var ikke en stor klubb for Eidur, likevel gled han rett inn i miljøet med en gang. - Tror du han fortsatt kan holde nivået selv om han har blitt 37 år?

— Jeg tror ikke det har noen betydning. Han hadde jo gitt seg på landslaget, men vil komme i toppform og spille EM til sommeren. Det ville vært fint å være med på det som kan bli slutten av en utrolig fotballkarriere, sier Bakenga.

Han mener Gudjohnsens tilstedeværelse kan løfte hele Molde-laget.

— Han gir alltid hundre prosent og liker ikke folk som slurver. Jeg husker vi trente på avslutninger en gang, bare vi to. Jeg var litt lat og irritert, og da fikk jeg klar beskjed. Han spurte hvordan jeg kunne stå der og godta at jeg bommet på mål mens en som var 15 år eldre scoret hver gang. Da våknet jeg og tok meg sammen. Og gjorde det mye bedre.

- Du er ikke redd for at Gudjohnsen skal komme til Molde og holde deg ute av laget, da?

— Nei. I mitt hode skal jeg bli så god i år at jeg spiller fast, samme hvem som kommer eller drar. Konkuranse har alltid gjort meg bedre, sier Mushaga Bakenga.