DUBAI: Erling Moe rykket opp som hovedtrener da Tor Ole Skullerud forlot Molde. Han ledet klubben til gruppespillet i Europa League og ble fotballkjendis over natta. Resultatene gjorde Moe til en attraktiv trener. Etter det Rbnett erfarer fikk han tilbud fra flere klubber både i Norge og utlandet.

MOLDE PRØVER Å HENTE TIDLIGERE STORSPILLER:

— Jeg kan bekrefte at det kom noen henvendelser i desember og januar. Det er artig at du blir lagt merke til når du har gjort en god jobb gjennom mange år, sier Moe.

Rbnett kjenner til at Moe har fått flere forespørsler fra klubber i Tippeligaen og 1. divisjon. Det har også vært interesse fra skandinaviske klubber.

- Smigrende

— Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke klubber det er snakk om. Men det er jo smigrende at folk forhører seg med MFK, sier Moe.

Han har takket nei til alle tilbud. Moldenseren mener tidspunktet er feil.

— Jeg har ikke grublet mye på dette fordi det ikke er aktuelt akkurat nå. Jeg har vært tydelig på at framtida mi ligger i Molde, ikke minst etter Ole Gunnar kom tilbake. Jeg sa tidlig ja til Molde og det står jeg for. Jeg har ikke for vane å bryte kontrakter.

- Kommer du til å vurdere andre klubber på et seinere tidspunkt?

— Ja, det kan være interessant. Så får tida vise om det kommer flere muligheter når det passer for meg. Men jeg blir i Molde i overskuelig framtid, sier Moe, som har kontrakt ut 2018-sesongen.

Han har fylt alle rollene rundt A-laget til Molde opp gjennom årene. Nå er han svært fornøyd med å være nummer to på rangstigen.

LES OGSÅ:

Pro-lisens

— Jeg stortrives. Vi har en veldig fin gjeng med gode og sultne spillere. Nå har vi store utskiftninger og må skape et nytt lag igjen. Det er en kjempeutfordrende. Og så er det givende og utviklende å jobbe sammen med en så flink og involverende sjef som Ole Gunnar, sier han.

19. januar fullførte Erling Moe Uefas Pro-lisens. Dette er fotballens høyeste utdanning.

— Jeg har tatt mange deleksamener gjennom halvannet år, og er glad for at alt er i boks nå. Kurset har gitt meg mange fine opplevelser. Vi har vært på Uefas hovedkvarter i Sveits og på U21-EM i Tsjekkia i fjor sommer. Da gruppa hadde samling i Madrid var jeg opptatt med Europa League. I stedet var jeg på besøk hos Ajax etterpå. Det har vært et lærerikt kurs, sier Moe, som blant annet hadde tidligere Tyrkia- og Galatasaray-trenrer Fatih Terim som foredragsholder.