Fotball , 9. juni 2007 , Tippeligaen , Strømsgodset - Viking 1-2Egil Østenstad , VikingFoto: Anders Hoven , Digitalsport Foto: Digtialsport

— Vi har en så god dialog med Martin Bain (Rangers' sportsdirektør red. anm.) at det nå er gode muligheter for at vi blir enige med Rangers om en overgang, sier sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad til Aftenbladet.no.

Bain hentet i dag angriperen Kenny Miller til Rangers, men han har parallelt jobbet med å få Vikings Andrius Velicka til klubben.

Partene er nær hverandre, og Velcika har fått klarsignal til å gå i personlige forhandlinger med Rangers.

- En enestående mulighet

29-åringen reiser til Skottland de nærmeste dagene for å gjennomgå den medisinske testen og sluttføre sin personlige kontrakt.

- Vi ser på dette som en enestående sjanse for en spiller som nærmer seg 30 år. Han får komme til en av Europas største og beste klubber. Han vil også tjene betraktelig mye mer enn det han gjør i Viking nå, sier Østenstad om spissen som kun har spilt tre måneder i Viking.

Han kom fra Hearts i Skottland før sesongen, hvor han scoret jevnt og trutt for hovedstadslaget.

- Overgangsvinduet i Skottland stengte 31. januar, og situasjonen i Rangers har endret seg nå. Det er ikke rett av oss å stanse en slik overgang, mener Østenstad om Velickas snarvisitt til Norge.

Jobber med erstatter

Viking er allerede i gang med arbeidet for å finne litauerens erstatter.

- Vi er godt i gang med den jobben, men vi har ingen garanti for at vi får inn en spiller som er like god, eller bedre enn han. Det er et element av risiko, sier Østenstad.

Han vil foreløpig ikke si når Velicka kan være klar for klubben, men det er klart at spissen ikke har spilt sin siste kamp for Viking. Han returnerer til Norge etter den medisinske testen og forhandlingene i Skottland og skal spille kamper for Viking også etter fotballpausen.

29-åringen kan også ta del i Vikings Uefa-cupkvalifisering til tross for Rangers' mesterligakvalifisering. Regelen om spill for kun en klubb gjelder kun i samme turnering.