Etter den mye omtalte overgangen fra Viking til den skotske storklubben Rangers for fire måneder siden, har Andrius Velicka havnet fullstendig i skyggen på Ibrox.

Debuten i Rangers kom i mesterligakvalifiseringen mot Kaunas i hjemlandet. Det endte med en flau exit for den skotske storheten. I sesongstarten fikk han to kamper fra start og noterte seg for ett mål. Deretter har det vært stille – helt stille.

Den tidligere Viking-spilleren har havnet bak Kris Boyd, Kenny Miller, Kyle Lafferty, Jean-Claude Darcheville og Nacho Novo i spisskøen.

Ikke tilbake før nyttår

Nå går spekulasjonene på om 29-åringens fravær fra banen skyldes at han er utbrent, skriver skotske Mail Online. Kilder i Velickas hjemland Litauen hevder at spissen har fått seg en knekk etter nærmere to år med fotball uten pause.

– Vi snakket faktisk med Rangers angående Andrius Velickas situasjon. Rangers har forstått at Andrius trenger hvile nå og vil ikke spille for førstelaget før rundt nyttår, sier president i det litauiske fotballforbundet Liutaura Varanavicius til Mail Online.

Han er ikke i tvil om at Velickas fravær skyldes overbelastning.

— Stortrives tross problemene

– Etter hans overgang fra Hearts til Viking hadde han spilt 20 måneder, for Kaunas, Hearts, Viking og for landslaget, uten en skikkelig pause.

– Ingen fotballspillere har mulighet til å takle en slik belastning, sier presidenten.

Til tross for problemene i Rangers er Varanavicius klar på at Velicka stortrives i Rangers under manager Walter Smiths ledelse.

– Andrius er fornøyd med hvordan han blir behandlet i Rangers. Han liker klubben veldig godt og sier han har et godt forhold til medspillere, manager og trenerne, sier Varanavicius til Mail Online.