Litaueren kom til Glasgow fra ferie i Litauen i helgen og har mandag gjennomgått den medisniske testen med den skotske storklubben.

Deretter ble Viking-spissen enig om sin personlige avtale, som binder ham til Ibrox de neste tre årene.

Avtalen skal etter det Aftenbladet.no erfarer, være verd ti millioner kroner.

Etter kun fire måneder i Stavanger velger altså 29-åringen å reise tilbake til Skottland. Han kom til Viking fra Hearts før sesongstart i år. I hovedstadsklubben gjorde han sine saker svært bra og noterte han seg for 19 seriemål på halvannen sesong.

— Kunne ikke si nei

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, sa til Aftenbladet.no fredag at de ikke kunne takke nei til tilbudet fra Rangers.

— Vi ser på dette som en enestående sjanse for en spiller som nærmer seg 30 år. Han får komme til en av Europas største og beste klubber. Han vil også tjene betraktelig mye mer enn det han gjør i Viking nå, sier Østenstad om spissen som kun har spilt en halv sesong i norsk fotball.

Returnerer til Viking

Viking har startet jakten på Velickas erstatter. Litaueren blir imdlertid værende i Stavanger i en snau måned før han starter jobben for sin nye klubb.

Velicka er tilgjengelig for Viking i seriekampene mot Lyn, Fredrikstad og Stabæk, samt cupkampen mot Eidsvold Turn i beynnelsen av juli.

Rangers holder ikke pressekonferanse rundt overgangen i dag siden han ikke er en offisiell spiller for klubben før 14. juli.

Blåtrøyene fra Glasgow sesongåpner borte mot Falkirk 9. august.