Velicka spilte for skotske Hearts fram til mars, han har akslet Viking-trøya siden april og kan altså få Rangers som ny arbeidsgiver i sommer. Det er tre ulike klubber i løpet av et halv år. I Fifas reglement er det fastslått at en spiller bare får representere to klubber i en 12 måneders periode fra 1.juli og til 30.juni året.

Ny sesong

Men det er nettopp denne datoen som «frikjenner» Velicka. I og med at eventuelt salg fra Viking til Rangers vil bli gjort gjeldende fra etter 1.juli kan litaueren altså kunne representere Rangers etter denne datoen.

Fifas kalender er tilpasset de internasjonale fotballsesongene, som strekker seg fra høst til sommer, og da markerer 1.juli starten på en ny sesong.

Viking måtte i fjor vinter ha advokathjelp for å få i orden Hannes Sigurdssons overgang fra Brøndby til Viking. Sigurdsson spilte for både Stoke og Brøndby høsten 2006 og Viking ble hans tredje klubb i februar 2007. Sigurdsson fikk til slutt spesialtillatelse av Fifa, fordi han var uønsket i Brøndby og den norske og danske sesongene hadde ulike startdatoer.

Kjøpte Miller

Glasgow Rangers håper for øvrig å ha sikret seg Vikings Andrius Velicka innen uka er omme.

Ifølge skotske aviser skal Rangers ha tilbud 1 million pund for Viking-spissen, som er ønsket innen Rangers første kvalifiseringskamp til Mesterligaen 28.juli. Viking på sin side skal ha ønsket å ha Velicka i klubben fram til overgangsvinduet i Norge åpner 1.august.

— Jeg ønsker ikke å si noe om dette før det eventuelt er noe konkret. Og det er det ikke i øyeblikket, kommenterer Vikings sportsdirektør Egil Østenstad overfor Aftenbladet.

Rangers sikret seg i går spissen Kenny Miller fra Derby, og jobber også for å gjøre låneavtalen med midtbanespilleren Steven Davis fra Fulham til en permanent overgang.