LYNGDAL: — Alle gode, unge fotballspillere er interessante for Viking å følge med på, sier Hareide fra treningsfeltet i Lyngdal.

- Vi har hørt at dere er et av lagene som følger Eirik Schulze i Mandalskameratene. Stemmer det?

— Schulze, ja. Jeg kan bekrefte at jeg har hørt navnet hans noen ganger. Det er andre i Viking som steller med de yngre spillerne som har greie på hvem som er blant de bedre. Men Schulze er kanskje det navnet jeg har hørt om flest ganger, svarer den tidligere landsslagssjefen med et lurt smil.

Hovedpersonen selv er klar over at både Viking og Start følger med på utviklingen på banen.

- Jeg har ambisjoner om å spille på høyest mulig nivå, og alle klubber som viser interesse fra det øverste nivået i Norge er selvfølgelig interessante for meg, sier MK-spilleren.

- Utmerket i Lyngdal

Åge Hareide er på treningsleir med laget sitt i Lyngdal som oppkjøring til helgens seriestart, mens mandalitten Schulze er på eliteturnerning med Starts juniorlag.

— Vi liker oss godt her. Det passer oss utmerket å være så nær Stavanger at vi kan ha med oss familiene våre hit. Dette har vært veldig samlende for laget, samtidig som de har et veldig flott anlegg her i Lyngdal, mener Viking-treneren.

Han stilte selv opp som trener for et lokalt gutter 12-lag tidligere i dag.

- Dere må følge med, gutter. Ellers blir dere ikke fotballspillere, men tilskuere, sa han først strengt, før han dro på smilebåndet.

(saken fortsetter)

BOM: Det var ingenting å si på innsatsen til Viking-trener Åge Hareide da han deltok i skytekonkurransen med spillere fra Lyngdals gutter 12. Problemet var mer at det ble tre strake bom... (Foto: Jan-Erik Stiland)

Hareide i perlehumør

Hareide og hjelpetrener Svein Fjælberg var i perlehumør den timen de ledet laget gjennom trening.

— Det var veldig moro, spesielt å lære noen nye pasningsøvelser jeg aldri har prøvd på, mener Jonathan Håland (11).

Den tidligere proffspilleren Hareide klarte ikke holde helt igjen da keeperne til Lyngdalslaget ledet i en skuddkonkurranse. Han hev seg med for å hjelpe skytterne med å score flere mål, men gikk i stedet på tre strake bom. Det første riktignok i tverrliggeren.

- Nå må du være forsiktig så du ikke drar på deg en strekk, ropte Fjælberg, mens Hareide ikke kunne annet enn å le av seg selv.

Før han gikk for å lede eget A-lag gjennom en treningsøkt, hadde han en siste formaning til guttespillerne på Lyngdal.

— Her er det mange som kan bli gode fotballspillere. Det er bare å øve mye. Men det viktigste av alt i fotball må dere huske på. Det er å være gode kamerater, sa Hareide før han fikk en høflig applaus fra takknemlige, unge lyngdøler.