Viking har fulgt HJK-spissen over en lenger periode, og forrige uke var Hareide i Helsingfors for å finsikte 21-åringen.

— I utgangspunktet ser vi på ham som en mulig forsterkning fra 1. januar , sier Hareide.

Viking-treneren så spissen i HJKs mesterligakvalifisering mot Bangor City. Den kampen vant finnene enkelt 10-0. Hareides konklusjon var at spissen virket spennende, men at de måtte se ham mot mer kvalifisert motstand.

HJK tapte

Onsdag spilte HJK igjen mesterligakvalifisering. Denne gangen mot Dinamo Zagrep, en klubb som absolutt kan betegnes som en mer kvalifisert motstand. Viking var ikke til stede på onsdagens kamp, som HJK tapte 1-2 på hjemmebane.

Pukki tegnet seg ikke på scoringslisten.

- Vi skal hente ut DVD-en fra kampen, og se nærmere på den , sier Hareide.

Grunnen til at Hareide ikke ser for seg en eventuell Pukki-overgang i sommer begrunner han med ønsket om å kvalitetssikre framtidige overganger.

— Vi ønsker å bli enda mer nøyaktige på overgangsmarkedet. Vi har mange gode spillere, og derfor ønsker vi ikke å stable i høyden. Akkurat nå er primærmålet vårt å få på plass en rask bakromsspiss innen Tromsø-kampen, sier Hareide.

- Du regner ikke med å hente Pukki i sommer, og likevel håper du på en ny spiss før Tromsø-kampen. Er dere i dialog med en spiss som ikke er blitt omtalt tidligere?

— Det er godt observert, er alt Hareide vil si om den saken.

Nei fra Nordkvelle

Samtidig ble det i går klart at Viking har fått nei fra Fredrik Nordkvelle.

Strømsgodset-spillerens kontrakt går ut etter sesongen, og Viking er sammen med Brann to av klubbene som jakter midtbanespillerens signatur.

- Vi kom med et tilbud til Nordkvelle. Til svar fikk vi et motkrav som ikke var akseptabelt for oss , sier administrerende direktør Bjarne Berntsen.

Siden avslaget har det ikke vært noe videre dialog mellom partene. Berntsen utelukker ikke at Viking kan komme på banen med et nytt tilbud.

— Jeg utelukker aldri noe. Selv om vi ikke snakker sammen nå, har vi ikke sluttført dialogen, sier Berntsen.

Spillerens agent, Stig Lillejord , er ikke helt enig med Berntsen på rekkefølgen rundt hvem som avslo hva.

— Vi hadde et møte i begynnelsen av juli. Der skisserte vi hva vi så for oss i en kontrakt. Viking kom så tilbake og tilbød halvparten av det vi hadde skissert. Derfor ønsker vi ikke å bruke mer tid på dette. Fra vår side er saken død, det er opp til Viking om det skal skje noe mer, sier Lillejord.

Prøvde seg på Gislason

Viking gjorde i sommer et nytt forsøk på å hente Stefan Gislason til klubben. Islendingen var innom klubben på lån i fjor, og Viking prøvde i hele vinter å knytte til seg midtbanespilleren. Det hele rant ut i sanden, og i stedet havnet midtbanespilleren i Lillestrøm på en korttidskontrakt.

— Det stemmer at vi gjorde noen undersøkelser. Men da de økonomiske kravene kom på banen, var det totalt uaktuelt for oss å gå videre med saken, sier Berntsen.