MKs stortalent Eirik Schulze er på vei til Viking. Sent i går kveld ble klubbene enige om en overgang.

– Viking har vært på hugget. Vi er fornøyde, men jeg kan ikke si noe mer eller snakke summer, sier sportslig ansvarlig i MK, Øyvind Skoie.

Personlig kontrakt

Grønntrøyene har forhandlet med Viking i halvannen uke etter at det første budet kom. Nå gjenstår det for mandalitten Schulze å bli enig med Viking om sin personlige kontrakt, og gjennomgå den medisinske testen.

– Han skal spille for oss lørdag, samt hjemmekampen uken etter. Vi håper også han får med seg hjemmekampen mot Notodden, sier Skoie.

– Dere selger nok et talent til en eliteserieklubb. Hva sier det om MK?

– Vi er litt stolte av det. Jeg vil oppfordre alle talentene som vil ta steget videre om å komme til oss, sier Skoie og ler.

Start har også vært interessert i Schulze, og 18-åringen skulle etter planen ha trent med Mjelde og Co. denne uken. Det ble det ikke noe av på grunn av onsdagens treningskamp.

– Er du forundret over at Start ikke har vært mer på i denne saken?

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg er glad vi fikk leie Johnny Kristiansen fra Start, og vi er åpne til å få til et samarbeid med dem. Det er ingen uoverensstemmelser mellom oss, sier Skoie.

Kan få sjansen i år

Viking-trener Åge Hareide er storfornøyd med at klubbene er enige.

– Han passer perfekt til å gå inn i ungdomslinja vår, sier Hareide.

Han tror Schulze kan få spilletid i eliteserien allerede i år.

– Det kan gå fort. Dersom du får trent med gode spillere hver dag, utvikler du deg raskere enn om du spiller i 2. divisjon. Jeg har sett det før, blant annet med Øyvind Leonardsen, som jeg hentet som 18-åring fra Clausenengen.

Hareide kommer til å gi Schulze god tid til å utvikle seg.

– Han kommer til å bli en utrolig spennende spiller på sikt, sier Hareide. ,

PS: Fvn.no har ikke lyktes å få tak i Schulze for en kommentar.