Olympiakos-Arsenal 0-3/Chelsea-Porto 2-0

— En fantastisk følelse, sa tremålshelt Giroud i et intervju vist på Visat 4 etter Arsenals 3-0-seier på bortebane.

— Det var ikke lett for oss i denne gruppen. Vi slet i de første kampene og var ikke i en god posisjon. Men i kveld viste vi stor mental styrke. Vi visste at vi måtte vøre 100 prosent, hvis ikke klarte vi ikke å avansere. Nå føler jeg en stor lettelse ettersom vi er kvalifisert for neste runde, fortsatte Giroud.

— En stor lagprestasjon, fra start til slutt viste vi en fantastisk "teamspirit", tilføyde lagkamerat og keeper Petr Cech.

Arsenal vant borte i Hellas. Chelsea vant hjemme i London. Tre av fire engelske lag er videre i Champions League. Dermed er den engelske fotballkrisen i Europa avblåst for denne gang.

De som lenge slet mest var Arsenal.

De tapte tre av de fire første kampene i gruppespillet. For drøyt fire uker siden virket det svært vrient for Arsenal å avansere i Champions League.

Olivier Giroud scorer her sitt andre for kvelden. Foto: NTB scanpix

Men Arsenal vant de to siste kampene, de andre resultatene gikk i London-lagets favør, og dermed kan Arsène Wengers menn klar for utslagsrundene i slutten av februar.— Jeg er stolt over innsatsen vår, jeg er glad og lettet for at vi er videre. Hadde vi ikke gått videre ville det blitt Europa League og det var ikke vårt mål, sa Wenger.

Måtte vinne med to mål

Arsenal måtte vinne med to mål i Piraeus for å unngå å bli slått ut av Champions Leagues gruppespill for første gang på 16 år.

Flamini traff tverrliggeren etter 25 minutter.

HELTEN: Olivier Girouds tre mål sendte Arsenal videre til åttendedelsfinalen. Foto: NTB scanpix

Men fire minutter senere satt den. Omar Elabdelloui hang ikke med da Mesut Özils våkne blikk fant Aaron Ramsey på venstrekanten. Han la inn til Olivier Giroud foran mål. Franskmannen headet ballen mot hjørnet Olympiakos-keeper Roberto nettopp forlot. Keeperen fikk så vidt en hånd på ballen, men kunne likevel ikke hindre Arsenal-ledelse.London-laget hadde fått en fin start på skjebnekampen. Men de måtte ha ett mål til, minst, for å avansere til annenplass i Champions League-gruppe F.

Og det kom tidlig i annen omgang.

Omar laget straffe

Først nydelig forarbeid av Özil. Joel Campbell lurte en Olympiakos-forsvarer før han sendte ballen videre til Giroud, som scoret sitt andre mål for kvelden.

Her stopper Omar Elabdellaouie ballen med hånden og lager straffe. Foto: NTB scanpix

2–0 til Arsenal. Vips, så var det Olympiakos som måtte jage et mål for å få lov til å spille mer Champions League-fotball i februar.Minutter senere kunne The Walcott økt til 3–0. Men Arsenal-målet skulle komme.

Og det var en nordmann involvert. Olympiakos-back Omar Elabdellaoui blokkerte et skudd med hånden. Den norske landslagsspilleren ble belønnet med gult kort og Arsenal fikk straffe. Giroud scoret sikkert sitt tredje mål for kvelden.

Arsenal hadde et solid grep om avansementet, for nå måtte Olympiakos ha to mål for å sikre ekstraomganger.

Det greske laget var ikke i nærheten av å klare det. Arsenal var videre i Champions League, de hadde klart oppgaven som så umulig ut for en måned side.

Møtte gamleklubben

På Stamford Bridge i London var Roman Abramovitsj på plass.

Med seier var Chelsea videre som gruppevinner, uavgjort var de videre til utslagsrundene og med tap var det "game over" i Champions League.

Før kampen var det mye fokus på at klubbens hardt pressede manager, José Mourinho, kunne få beseglet sin skjebne mot gamleklubben Porto og keeperen han skjøv ut i kulden i Real Madrid, Iker Casillas.

Chelsea har ikke vært i nærheten av å ligne seg selv tidligere denne sesongen.

Mot Porto var det solid bedring å spore.

Våken måldommer

Et tidlig ledermål roet også nervene. Eden Hazard spilte strålende gjennom til Diego Costa. Keeper Casillas reddet avslutningen, men måtte gi retur, en retur som traff en uheldig Marcano og trillet over mållinjen.

Bra av Chelsea, men fenomenalt av måldommeren å se at ballen var de nødvendige centimeterne over streken.

Chelsea var i ledelsen og Chelsea hadde kontroll over tingenes tilstand i Champions League-gruppe G. Da William økte til 2–0 syv minutter ut i annen omgang var gruppeseieren i realiteten sikret. For selv et Chelsea-lag i middels forfatning gir ikke fra seg en 2-0-ledelse på Stamford Bridge.