Den walisiske klubben har slitt tungt med formen i det siste og står uten seier siden 24. oktober (2-1 over Aston Villa).

– Det har vært en tung avgjørelse, sier Swanseas styreleder Huw Jenkins til klubbensnettsted.

Monk ble ansatt som spillende manager i februar 2014 etter at Michael Laudrup hadde fått sparken. På slutten av 2013/14-sesongen skrev han under en treårskontrakt.

– Fallet i prestasjoner siden starten av september har dessverre ført til at vi ble nødt til å ta denne avgjørelsen. Dette var ikke noe vi gjorde med tungt hjerte, spesielt med tanke på Garrys historie og posisjon i klubben, sa Jenkins.

Etter 2-1-seieren over Aston Villa 24. oktober, er det kun blitt ett poeng av 15 mulige på de fem siste seriekampene. Sist lørdag ble det 0-3-tap for serieleder Leicester, og tidligere denne uken begynte ryktene å svirre om at Monks tid i klubben gikk mot slutten.

Sist år endte Swansea på en fin 8.-plass i serien. Status når vi snart skriver midten av desember, er 15.-plass så langt denne sesongen.

Brendan Rodgers og David Moyes er regnet som potensielle erstattere. Rodgers var manager i Swansea før han ble hentet til Liverpool der han fikk sparken tidligere denne sesongen.

Sparkede managere i Premier League 2015/16:

  • 4/10: Brendan Rodgers (Liverpool)

  • 4/10: Dick Advocaat (Sunderland)

  • 25/10: Tim Sherwood (Aston Villa)

  • 9/12: Gary Monk (Swansea)

(©NTB)