Eva Carneiro ble hudflettet av Chelsea-manager José Mourinho og degradert i august. Nå får hun støtte fra FIFAs medisinske sjef.

Da Carneiro løp ut på banen i avslutningen av kampen mot Swansea for å hjelpe den skadde nederlenderen Eden Hazard, gikk Mourinho bokstavelig talt i svart. Han ble rasende og beskyldte legen for både å være naiv og for manglende forståelse av spillet.

Kampen endte uavgjort, men Mourinho mente at legens innblanding gjorde at Chelsea ble fratatt muligheten til å jakte seieren i sluttminuttene.

Michel D'Hooghe som er sjef i FIFAs medisinske komité, mener Carneiro opptrådte helt etter boka

— Det er helt klart at jeg støtter Eva Carneiro i denne saken, sier D'Hooghe til BBC.

— Hun gjorde jobben sin og det hun hadde plikt til å gjøre. Hun skal gripe inn når noen har problemer. Derfor er det ingen tvil om at hun har både min og hele den medisinske komiteens støtte, sier han videre.

Carneiro ble degradert og sagt opp, og nå kjører hun en rettssak mot Chelsea. Hun mener hennes oppsigelse ble fremprovosert av klubben.

Etter oppsigelsen tror D'Hooghe at Careinro vil få problemer med å skaffe seg noen ny jobb innen fotballen.

— Hun har en personlighet og en kompetanse som burde gitt henne en stor framtid, men jeg tror hun kan støte på problemer. Dersom jeg kan hjelpe henne, gjør jeg gjerne det, forteller D'Hooghe.

(©NTB)