MOLDE (Rbnett): Johan Remen Evensen (29) tok bronsemedalje i lagkonkurransen i Vancouver-OL i 2010. Molde-hopperen sto på seierspallen sammen med Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal. Han har vært en ivrig tilhenger av Oslo-OL i 2022. — Jeg er veldig skuffet over at vi ikke får oppleve en folkefest i 2022. Det er synd for Norge, og det er synd for vinteridretten. Jeg mener Norge mister et enormt reklamevindu ut mot verden, sier Molde-hopperen til Romsdals Budstikke.

Han erkjenner at hele IOC-organisasjonen trenger å bli utfordret og at lekene har blitt for dyre å arrangere.

- Norge kunne snudd en skummel trend

— Men dette kunne blitt et OL på våre premisser, ikke etter IOC sine krav. Norge kunne snudd en skummel trend for OL og tatt tilbake vinteridretten. Nå kan man ende opp med at vinter-OL dør ut, og den største taperen da blir Norge og vår egen identitet. Vi er det landet som stopper helt opp når det er OL og VM på tv, men vi vil ikke arrangere selv. Det er skuffende, gjentar Remen Evensen, som har vært ekspertkommentator for NRK de siste sesongene.

Han mener norske politikere snur kappa etter vinden i OL-spørsmålet.

— De som bestemmer er de første til å sende ut gratulasjoner når norske idrettsutøvere tar medaljer i mesterskap. Men å ta regningen når vi skal arrangere selv, det vil de ikke. Norge har råd til å ta på seg et OL og vi burde bruke penger på noe som bygger merkevaren «Norge» mer enn noe annet, sier Johan Remen Evensen.

Han hoppet 246,5 meter i Vikersund i 2011. Det er fortsatt verdens lengste skihopp gjennom tidene.