Tromø-avisen Nordlys er tydelig godt fornøyd etter at det ble klart at det ikke blir noe OL i Oslo i 2022. Høyres OL-nei førte til at Oslo kommune stoppet arbeidet og trakk søknaden om statsgaranti og statstilskudd.

På sin nettside skriver Nordlys:

— Seier'n er vår: Over og ut for Oslo-OL.

Det satte sinnene i kok i Troms da Norges idrettsforbund gikk inn for å søke om OL i Oslo i 2011 - kun tre år etter at Tromsø fikk sin OL-søknad avvist. Det har ført til enorm Oslo-OL-motstand i landets nest nordligste fylke.

– Nord-Norge ble hørt i OL-saken, sier Høyres stortingsrepresentant Kent Gudmundsen fra Troms til Nordlys.

— Jeg er veldig fornøyd med at vår argumentasjon i gruppedebatten bidro til at man landet på at stortingsgruppa var delt. Det ga konklusjonen om at man ikke kunne bære et så tungt prosjekt med en delt stortingsgruppe, fortsetter han.

Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort (Høyre) kaller OL-nederlaget for «en seier for demokratiet», men da VG spør om han tror «det vil sprette sjampanjekorker i Tromsø i kveld», svarer han:

– Jeg oppfordrer folk til å være varsomme i sin feiring, sier Jens Johan Hjort.

Den andre store avisen i byen, iTromsø, har aldri tatt parti i OL-saken. Nyheten om at Oslo kommune trekker søknaden om statsgaranti og statstilskudd preger også nyhetsbildet hos det største mediehuset digitalt i byen.

Både iTromsø og Nordlys har også vært på byen i Tromsø. Der ble OL-neiet feiret med drinker og jubel, av blant andre østlendinger (!) på Tromsø-tur.