IOC langer onsdag kveld ut mot norske politikere og mener Høyres OL-nei ble tatt på et grunnlag bestående av «halvsannheter og faktiske feil».

Det skriverIOC i en pressemelding.

— Tidligere i år spurte søkerkomiteen i Oslo 2022 om et møte med IOC for å få en forklaring på alle aspekter ved IOCs krav, inkludert finansielle detaljer. IOC arrangerte dette for alle de tre søkerbyene for å sikre fair play mellom de tre kandidatene.

— Dessverre sendte Oslo hverken en representant fra søkerkomiteen eller en representant fra myndighetene til dette møtet.

— Derfor er ikke politikerne i Norge orientert skikkelig om prosessen, og har tatt sin avgjørelse basert på halvsannheter og faktiske feil, skriver IOC.

— For et land med så mye midler, som er fylt av så mange gode utøvere og så mange vitersportstilhengere, er det synd at Oslo går glipp av denne flotte muligheten til å investere i sin fremtid og vise verden hva det har å tilby, mener IOC.

IOC mener onsdagens OL-nei er synd både for Oslo og hele det norske folk.

— Dette er en tapt mulighet for Oslo og for hele det norske folk som er kjent verden rundt for å være store tilhengere av vintersport. Det er mest av alt en tapt mulighet for de strålende norske utøverne som ikke får muligheten til å nå nye olympiske høyder i sitt eget land, skriver IOC.