Norge er avhengig av at enten Kypros eller Island tar poeng fra Danmark eller Portugal.

Sjansen er definitivt størst på Kypros.

Men at landslaget – som i fellesskap skal se kampen på hotellet – bobler over av optimisme, er en overdrivelse.

Egil «Drillo» Olsen, John Carew, John Arne Riise, Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim, Tom Høgli, Espen Bugge Pettersen og Ruben Yttergård Jenssen tror alle at Danmark vinner.

Og da er det farvel til EM-fotball i Polen og Ukraina neste sommer (med mindre Island tar poeng borte mot Portugal).

Aftenposten har bedt landslagssjefen og hele troppen spå utfallet av Kypros-Danmark.

Egil «Drillo» Olsen

— Vi får håpe at Kypros har marginene med seg. Det går selvfølgelig an, og det hender ofte i fotball. Men jeg anser Danmark som relativt klare favoritter og tror de vinner. Det mest sannsynlige resultatet er 2–0 til Danmark. I tilfelle Kypros tar med seg poeng har jeg bestilt bord på Bar Tjuvholmen. «Der skal vi drekka oss drita fulle ¿».

John Carew

— Jeg håper Kypros gjør en god kamp. Det blir ingen walkover for Danmark. Men danskene er i en god posisjon, og de kommer nok til å ta ut det lille ekstra. Det blir neppe mange mål. Jeg tipper ikke resultat – men tror Danmark vinner knepent.

Kjetil Wæhler

— Jeg håper fortsatt at Norge skal vinne gruppen. Portugal har noen spillere ute, og da kan Island ta poeng der, mens Kypros er gode og kan ta poeng mot Danmark. Blir det så uavgjort i Parken, og vi vinner hjemme mot Kypros, klarer vi det.

Brede Hangeland

— Jeg bruker ikke å tippe, men tror det blir 1–1. Det er en tøff kamp for Danmark, noe vi merket der nede. Skulle vi reist ned og måtte vinne for å kvalifisere oss til EM-sluttspillet, hadde jeg ikke vært sikker på seier. Siden danskene ikke er så mye bedre enn oss, blir det vanskelig for dem.

Even Hovland

(saken fortsetter)

H: Even Hovland er optimist. FOTO: Tor Yttri

— Kypros vinner 1–0. De ønsker å overraske, og får muligheten til det her.

Mohammed «Moa» Abdellaoue

— Jeg tror Kypros vil slå Danmark, jeg har en veldig god følelse på det. Kypriotene har hjemmebane, og vi vet fra egen erfaring at det er vanskelig å spille mot dem der nede. Jeg tror de har det som skal til for å overraske.

John Arne Riise

— Danmark får det ikke lett, Kypros er farlige på dødball og kontringer. Jeg har et håp om uavgjort, men tror likevel Danmark vinner.

Simen Brenne

— Jeg har faktisk litt tro på hjemmeseier. Vi har sett at Kypros kan score mål og jeg tror de vinne denne kampen. Resultatene pleier å gå i favør av Drillo og jeg satser på at det skjer her også. 2–1 til Kypros!

Christian Grindheim

— Jeg håper selvfølgelig Kypros tar poeng, men er stygt redd for at Danmark vinner denne kampen. De er tente på å vinne. Hodet sier 2–0 til Danmark, hjertet sier 1–1. ## Tom Høgli

— Jeg tror dessverre det blir borteseier. Samtidig har jeg en feeling av en skrell, men den følelsen kommer kanskje fra hjertet. Jeg tipper 3–1 til Danmark.

Ruben Yttergård Jenssen

(saken fortsetter)

B: Ruben Yttergård Jenssen. FOTO: Scanpix — Det er lov å håpe, men jeg tror Danmark vinner. De har et bedre lag enn Kypros. Det har skjedd større undere i fotball enn at Kypros tar poeng, likevel tror jeg på 2–1 til Danmark.

Erik Huseklepp

— Kypros er ikke noe dårlig lag. Men Danmark er store favoritter. Jeg tror dette blir tøft for Kypros, men tipper med hjertet: 1–1. ## Vadim Demidov

— Danmark er store favoritter – men det er lov å håpe at de går på en smell. Vi har satt oss selv i denne situasjonen og fortjener å bite negler. Jeg håper på 2–1 til Kypros.

Morten Gamst Pedersen

— Jeg tror Kypros har lagt inn en formtopp til denne kampen, men om det holder vet jeg ikke. Jeg håper på 2-2, men tror Danmark vinner 2–0. ## Espen Bugge Pettersen

(saken fortsetter)

B: Espen Bugge Pettersen. FOTO: Scanpix — Danmark vinner, fornuften sier at det blir 2-0. De skal være et bedre lag enn Kypros.

Alexander Tettey

— Danmark er gode, men Kypros er et lag i fremgang. Det er lov å håpe på 1–1. ## Jonathan Parr

— 1–1 er følelsen jeg sitter med. Men da tipper jeg litt med hjertet.

Espen Ruud

— Dersom Danmark spiller som mot oss vinner de denne kampen. De er bedre enn Kypros. Men jeg tipper 0–0. ## Rune A. Jarstein

— Jeg tipper 1–1 – det er et resultat i favør oss. Kypros har ikke mye å spille for, det kan slå ut begge veier, og husk at det er en gryte der nede.