Etter et par dager med kjekling om hvorvidt Mohammed Abdellaoue trengte rese hjem til Norge for å bli undersøkt av Norges landslagslege Thor Einar Andersen, dukket Moa torsdag opp i hovedtsaden.

Konklusjonen var enkel, og kom fort:

Moa spiller ikke mot Kypros førstkommende tirsdag.

— Man er vel aldri 100 prosent sikker i slike tilfeller, men etter å ha sett bildene og tatt en klinisk undersøkelse, kom vi frem til at det var det riktige , sier Andersen til Aftenposten.no.

Kampinvitasjoner

At tyskerne har antydet at det nærmest er en mistillitserklæring at den gamle Vålerenga-spissen måtte reise hjem til Norge sammen med Henning Hauger for å bli undersøkt av norsk ekspertise, bekymrer ikke landslagslegen.

- Vi har full tillit til Hannovers medisinske støtteapparat. Jeg har hatt en god tone med deres klubblege hele veien, senest i dag snakket vi sammen i 20 minutter.

- Faktisk ble jeg invitert ned til Hannover for å se en Budesliga-kamp der, og han ble også invitert på en landskamp her i Oslo , forteller Andersen.

Og, selv om det ennå er et stykke frem til at de kan kalle seg bestekompiser, understreker den norske landslagslegen at tonen er gemyttlig mellom de medisinske apparatene. Det er lenger opp problemet ligger, uten at Andersen forstår helt hvorfor det skal være slik.

- Reglene er klare, og det er sjelden det byr på noe problem å få landslagsspillerne hjem slik at vi kan ta en titt på dem, understreker sørlendingen.

Skuffet Moa

Selv har både Moa og Henning Hauger havnet midt i skvisen, uten at det bekymrer duoen nevneverdig. Hauger sa tidligere torsdag at han uansett ikke hadde regnet med å spille tirsdagens landskamp, mens Moa mest er skuffet.

- Helt klart, jeg hadde håpet at jeg skulle bli klar til denne kampen, men nå blir i stedet fokus å bli klar til Hannovers kamp neste helg.

Oslo-gutten kommer til å tilbringe de neste dagene i den norske hovedstaden og får oppfølging av landslagets medisinske apparat, før han søndag flyr tilbake til Tyskland og fortsetter behandlingen der. I mellomtiden setter hans sin lit til at hans erstatter John Carew fyller hans sko på verdig vis.

- Det er jeg helt sikker på at han gjør.

- Vi så det i de to innhoppene han hadde i landskampene mot Island og Danmark at han er i ferd med å finne formen, i tillegg scoret han jo for West Ham nå i helgen.

Stoler på Carew

Tidligere i dag meldte John Carew seg selv klar for spill mot Kypros http://fotball.aftenposten.no/landslaget/article211740.ece, og at West Ham-spissen ikke har spilt en eneste, hel fotballkamp siden februar, bekymrer ikke Moa.

- Om han vil holde i 70, 80 eller 90 minutter vet jeg ikke, men jeg er sikker på at John vil gjøre en god kamp , sier Norges for øyeblikket heteste fotballspiller til Aftenposten.no.

John Arne Riise er også trygg på at savnet etter Hannover-spissen vil bli for stort på tirsdag.

— Det er synd vi ikke får med oss Moa, men med John får vi noe annet, et godt oppspillspunkt, mer styrke og kanskje mer fart, mener Fulham-spilleren.