HOTEL BRISTOL: Det vakte mye oppstyr da John Arne Riise var ute til de sene nattetimer bare fire dager før Norge skulle spille sin avgjørende kamp i EM-kvalifiseringen mot Danmark. I ettertid har Fulham-proffen innsett at det ikke var blant de mest fornuftige valgene han har tatt i sin karriere.

— Jeg var ikke full, men var for sent ute. Det er noe som ikke skal skje, og det skjer aldri igjen , sier venstrebacken til Aftenposten.no.

Byturene kan stoppes

John Arne Riise ønsket ikke å rippe opp i gamle utskeielser da han møtte pressen etter torsdagens landslagstrening, og understreker at han selv anser seg ferdig med saken.

Likevel ble Riises og de øvrige landslagsspillernes bytur etter Island-kampen for en snau måned siden tatt opp i plenum av landslagsledelsen da spillerne møttes i Oslo torsdag.

Så langt har kjøreregelen vært ”Frihet under ansvar”, men kaptein Brede Hangeland innrømmer at det som skjedde også kan bety at spillernes i fremtiden må venne seg til en annen praksis etter landskamper.

- Vår seriøsitet og profesjonalitet må aldri settes i tvil, det var tungt at det skjedde etter forrige landslagssamling.

- Kanskje kan det bety at vi må tenke litt annerledes, og heller bli igjen på hotellet etter kamper i fremtiden. Vi er rollemodeller, og da er det viktig at vi også fremstår som det , understreker landslagskapteinen overfor Aftenposten.no.

Hangeland er likevel kjapp med å understreke at han ikke mener at det er noen ukultur i landslaget.

- Vi reiser vel 30 døgn sammen i året, 20 mann. Det blir 600 reisedøgn, men jeg kan likevel ikke huske sist noe lignende skjedde.

Drøftet kjøreregler

Det er også landslagsassistent Ola By Rises inntrykk.

- Det var en helt annen holdning i den tiden jeg var landslagsspiller, nå er spillerne langt mer profesjonelle.

- Likevel har vi nå gått igjennom hva det med ”Frihet under ansvar” betyr, spesielt ansvarsbiten. Hva kan man ikke gjøre, og hva er det dumt å gjøre, var blant de tingene vi diskuterte i plenum .