ALFHEIM: — Jeg gikk innover i banen og klinket til, men skuddet gikk rett i en Tromsø-forsvarer. Derfra kom den knallhardt i retur - den gikk rett i pæra på meg selv, sier Helland og viser frem en god gammeldags blåveis i mixed zone etter kampen.

”SJØLIS”: Helland møtte pressen etter kampen med et selvpåført blåøye. Foto: Christian Skare Stendal

— Det er artig for en driblekant som meg å se ut som jeg har vært i krigen, sier han og gliser. Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

LES REFERATET:

Traff Konradsen

Det så lenge ut til å bli en ny tung kamp for stjernevingen. Før Tromsø-kampen stod poenggrossisten både uten egne mål og uten målgivende pasninger. På Alfheim hadde han flere gedigne sjanser til å score, mens det manglet medspillere til å ekspedere innleggene i mål. Før Helland stod klar ved cornerflagget drøye kvarteret før slutt.

— Corneren til Konradsen var ferdigscora. Helland serverer meldinga som en fleip, men mener det nok også litt. Corneren var meget godt slått.

— Men Anders er bra i feltet der altså. På grunn av størrelsen blir han kanskje undervurdert. Han ser litt ut som en spjæling, men han er god på hodet. Jeg skylder ham vel en alkoholfri øl. Ellers hadde jeg nok hatt dårlig samvittighet i dag. Jeg hadde noen feite sjanser. Det er deilig at jeg kommer meg til de sjansene, men den forbaskede Kongshaug i TIL-målet altså. Han har litt taket på meg her på Alfheim. I fjor reddet han straffespark mot meg, og nå stod han som en blekksprut. Men vi vant – og det er en utrolig deilig seier. Dette er en tøff plass å komme til, sier Helland.

  • **SJEKK RBK-BØRSEN:

(krever innlogging)**

Vurderte aldri bytte

Til tross for at det drøyde med uttellingen for Helland, var Kåre Ingebrigtsen aldri inne på tanken å ta ut favoritten sin.

KLIPPEKORTET FORTSATT GYLDIG: Kåre Ingebrigtsen vurderte aldri å ta av Pål André Helland, tross brente sjanser og resultatløse innlegg. Her i duell med eks-RBKer Simen Wangberg. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport

— Det diskuterte vi aldri. I dag var Helland strålende. Det var bare det målet som manglet. Ikke bare Pål, men hele høyresiden var strålende. Spesielt i første omgang. Da slet Tromsø med å tette igjen. Men TIL er ikke de første som har slitt med den høyresiden, sier Bruttern.RBK-treneren mener trepoengeren mot Tromsø er noe av det bedre laget har gjort på bortebane under hans ledelse.

— Det er en av de mer solide bortekampene under min ledelse. Jeg tror det er lenge siden vi har vært i Tromsø og hatt så god kontroll på sakene. Vi burde avgjort det en del tidligere, men vi viser styrke. Totalt sett er vi klart bedre enn dem gjennom nitti minutter og vinner fortjent, sier han.