Rosenborg sikret seg sin første seier på Alfheim siden 2009 med kvelden 2-1-seier på Alfheim.

At seieren satt såpass langt inne, sørget én mann alene for: TIL-keeper Gudmund Kongshavn vartet opp med tre redninger på kjempesjanser bare for Pål André Helland — og gjorde kveldens tigersprang da han slo vekk en heading fra Tore Reginussen etter corner helt nede ved stolperota.

— Den headingen så jeg i mål, sa matchvinner Anders Konradsen etter kampen.

MEGET GOD: Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn må strekke seg mot Rosenborg. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport

— Verdensklasse! mente TIL-trener Bård Flovik om redningen på Reginiussens heading.- Hadde vi ikke vunnet i kveld, ville jeg ikke klart å tilgi meg selv. Da hadde jeg sendt noen på døra til Gudmund. Han står en fantastisk kamp. Heldigvis kommer "The Flying Eagle" fra Bodø Lufthavn (Anders Konradsen) inn og avgjøre, sier Pål André Helland.

— Kan alltids gjøre det bedre

Med null poeng å vise til for innsatsen var det likevel en noe betuttet TIL-målvakt som møtte pressen etter kampen.

— Hadde jeg vært en levende vegg, så hadde vi klart å vinne 1-0. Man kan alltids gjøre det bedre, sier Gudmund Kongshavn.

Før han forsikrer:

— For min egen del synes jeg det er en bra kamp, men jeg synes det er surt når vi ikke får med oss poeng, sier målvakten.

I "Etter Kamp"-sendingen fikk Kongshavn trøst av Nordlys-ekspert Torje Dønnestad Johansen.

— Det er en prestasjon som fortjener å få med seg poeng, sa han.

Kan ikke huske lignende

Pål André Helland kan ikke huske sist en keeper viste seg like umulig for hans del.

— Det må være en gang i småguttefotballen, kanskje. Han har tre store redninger fra meg, men det er for svakt av meg å ikke score likevel, sier RBK-stjernen.

Lykkelig for å ta med seg tre poeng fra en vrien arena for trønderne.

— Det er den beste kampen vi har spilt borte mot Tromsø, siden jeg kom hit. Vi produserer mange sjanser på et lag som er veldig godt organisert defensivt. Vi visste før kampen at vi har slitt her, og det er deilig å få med seg full pott, oppsummerer Pål André Helland.