Det var lav underholdningsverdi på Lillestrøm i eliteserieoppgjøret mellom LSK og AaFK, og man trygt fastslå at ingen av disse lagene blir seriemestere.

De første 38 minuttene av oppgjøret skjedde det særdeles lite, men avslutningen på 1.-omgangen ble innholdsrik.

I det 38. minutt skjøt unggutten Mohamed Ofkir fra 15 meter, men fikk ikke skikkelig treff og ballen havnet hos Friday. Spissen ventet ut AaFK-keeper Andreas Lie og sendte vertene i føringene. Friday skjøt ikke på førsteberøringen, og dermed var AaFK-forsvarerne utspilt, og Friday kunne nærmest pirke ballen inn med et tåskudd.

Det var hans femte for sesongen, og 21-åringen fra Nigeria er også toppscorer i eliteserien.

– Det var et veldig bra mål av Friday, sa Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson til NTB.

Jevnt

SCORER: Franck Boli (t.v.) setter inn Aalesunds mål bak Lillestrøm-keeper Arnold Origi Otieno. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Bortelaget lo raskt tilbake. Peter Orry Larsen kom seg fri i straffefeltet og la inn til Boli på bakerste stolpe. Spissen headet inn utligningen fra kloss hold bare minuttet etter at hjemmelaget to ledelsen.– Det var jevnt i 1. omgang. Litt skuffende at vi slapp inn 1-1 rett etter vår egen scoring. Vi styrte kampen i hele 2. omgang. De hadde et par kontringer, men var det noen skulle ha vunnet så var det vi. Dessverre skapte vi ikke nok sjanser. De lå med 10 mann bak ballen gjennom hele kampen, og da blir det ikke enkelt, sa Kristinsson.

– Det ble store avstander i vårt lag, og da skapte de en del. De kunne ha straffet oss.

Kontroll

2. omgang ble ikke bedre enn de første 45 minuttene. Lillestrøm kontrollerte spillet. John Arne Riise ble byttet ut 15 minutter ut i omgangen.

– Det har vært en turbulent uke, akkurat som resten av mitt liv. Jeg ble byttet ut fordi jeg kjente til en føling i lysken, sa Riise til pressen etter kampen.

Riise ble utestengt av to kamper av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund tirsdag fordi han brukte stygge ord om dommeren i etterkant av 1-2-tapet mot Viking sist søndag.

– Jeg er ferdig med, anker ikke og tar min straff. Det betyr at jeg ikke spiller de to neste kampene, sa Riise.