LERKENDAL (Adressa.no): Rosenborg er på dramatisk vis klare for cupfinale på Ullevaal 22. november, etter at Matthias Vilhjalmsson ga RBK 3-2-seieren i ekstraomgangene mot Stabæk. Hvem som blir Rosenborgs motstander, avgjøres når Viking og Sarpsborg 08 møtes 20.00 i kveld. Trener Kåre Ingebrigtsen er klar på hvem han helst vil møte:

— Hjertet sier at jeg håper på Viking-seier.

- Hva sier hodet, da?

— Hodet sier også Viking. De er enige med hverandre, sier Ingebrigtsen og ler.

Spår jevn semifinale

Ingebrigtsen var assistenttrener for Stavanger-laget fra 2012 til 2014, da han overtok som hovedtrener i Rosenborg. Han tror det blir en jevn semifinale i kveld, men unner Viking suksess.

— Både Sarpsborg og Viking er i god form, så jeg tror det blir en tøff betalje. Jeg må si at jeg synes det vil være artig å møte trenerne, spillerne og ikke minst ledelsen i Viking, som har hatt en tøff periode. En cupfinale hadde vært bra for dem, men vi tar Sarpsborg også, vi. Vi gleder oss uansett hvem vi møter, sier han.

Ikke påvirket av bråket

Blir det et gjensyn med Kjell Jonevret i cupfinalen for Kåre Ingebrigtsen? Foto: NTB scanpix

Semifinalen mot Stabæk markerte slutten på sesongens seks travleste dager for RBK, med Europaliga-kamp mot St. Etienne, seriekamp mot erkerivalen Molde og så semifinale i cupen. I tilegg har det vært mye utenomsportslig fokus på supporterbråk og Ingebrigtsens kommentarer om Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen.Ingebrigtsen har lagt alt det bak seg. Han sier at det ikke påvirket laget i oppladningen og at de kun har gjort det de er vant med å gjøre i et tøft kampprogram. RBK fikk det uansett tøft mot Stabæk og treneren legger ikke skjul på at de var i trøbbel store deler av kampen.

— Vi var dårlige og manglet energi og sprut. Vi burde straffet Stabæk hardere enn vi gjorde, men de var gode og aggressive. De løp mer enn jeg trodde de skulle klare og det ble en fryktelig lang kveld, sier han.

Cupfinale betyr ingenting hvis de taper

Ingebrigtsen følte seg tryggere og tryggere på laget utover i andre omgang og følte at de hadde mer kontroll fra det var spilt 60 minutter og utover. Han skryter spesielt av moralen og viljen til laget

— Det er en gjeng som står sammen og slåss for alt vi kan få til. Det var ikke en vakker fotballkveld, men en slitsom og tøff arbeidskveld, sier Ingebrigtsen.

- Hva betyr en cupfinale for deg personlig?

— Det betyr ingenting hvis vi ikke vinner. Det er alt det handler om i cupen og det føles dritt om vi ikke vinner. Uansett om man taper i første runde eller finalen, så er det like jævlig.