LERKENDAL (Adressa.no): Da Rosenborg gikk til pause mot Stabæk med 1-0-ledelse i semifinalen, så alt veldig lovende ut for trønderne som har vist gang på gang at de er sterke i andre omgang. Men Stabæk slo tilbake og snudde til ledelse. Plutselig virket det som at sjansen på den første cuppokalen siden 2003 skulle ryke, men Alexander Søderlund utlignet et kvarter før slutt.

Så sendte innbytter Vilhjalmsson hjemmepublikummet både til himmels og til Ullevaal med 3-2-scoringen i ekstraomgangene.

— Det var vanskelig å komme inn i kampen. Vi slet litt og Stabæk var veldig friske og gode, men vi må også vinne de kampene der vi ikke er gode. Vi viser en enorm vilje og karakter da vi snudde det. Nå venter cupfinale i november og det er en deilig følelse, sier islendingen til Adressa.no.

Matthias Vilhjalmsson ble den store RBK-helten da han scoret det matchavgjørende målet i ekstraomgangene mot Stabæk i cupen. Foto: NTB scanpix

— Fantastisk deiligScoringen hans kom etter at det kun var spilt fem minutter av første ekstraomgang. Vilhjalmsson rev seg løs fra markeringen og bredsidet inn et perfekt innlegg fra Yann-Erik de Lanlay.

  • Hvilket lag tror du RBK møter i finalen? Stem nederst i artikkelen!

— Dette er grunnen til at jeg kom til Rosenborg. Jeg kom for å konkurrere på alle fronter og motivasjonen før sesongen var cupfinale. Nå er vi der og det er fantastisk deilig. Vi er veldig glade, sier han og skryter av innlegget til lagkameraten:

— Vi snakket om det etter 90 minutter - jeg må ha innlegg for å være til nytte som spiss. Det er der kvalitetene mine ligger. Yann-Erik gjorde en fantastisk jobb og da er det bare å sette ballen enkelt i mål. Det skal han ha en stor del av æren for.

Har finaleerfaring

Vilhjalmsson har tidligere vunnet to cupfinaler med Hafnarfjarðar på Island og gleder seg til muligheten til å ta pokalen i Norge også.

— Cupfinaler er en fantastisk opplevelse for en fotballspiller og jeg har hørt mye bra om finalene i Norge også. Det er en god dag for både familie, supportere og spillere.

Går for det samme hvem som blir motstander

Hvem som blir Rosenborgs motstander på Ullevaal 22. november, avgjøres i den andre semifinalen mellom Viking og Sarpsborg i kveld. Han har ingen formeninger om hvem som vil være drømmemotstanderen.

— Jeg har mange gode venner blant islendingene i Viking, men Sarpsborg er et fint lag. Det går for det samme.

- Det hadde vel vært gøy å slå islendingene i en finale?

— Selvfølgelig, men det er gøy uansett. Vi får se, sier Vilhjalmsson.