VANT: Heidi Weng var best opp Skugenatten i Nissedal i Telemark. Dermed forsvarte hun norgesmestertittelen i motbakkeløp. Foto: Foto: Treungen Idrettslag/ Smeland Foto

Selv om langrennssesongen er over lengst, ligger ikke Heidi Weng på latsiden. Lørdag deltok hun i motbakkeløpet Skuggenatten Opp i Nissedal, som i år også er NM i motbakkeløp.

Weng var allerede regjerende norgesmester, og i svært overbevisende stil gjentok skistjernen bragden i år.

23-åringen fra Ytre Enebakk var suverent beste kvinne i det 4,4 kilometer lange løpet, som har start 205 meter over havet og avsluttes på toppen Skuggenatten (706 m.o.h.).

Her løper Heidi Weng i mål på toppen av Skuggenatten. Løpet var sterkt preget av snø og utfordrende vær. Foto: Foto: Treungen Idrettslag/ Smeland Foto

Weng brukte 28 minutter og 53 sekunder, og hun var med det et drøyt minutt foran Gular ILs Eli Anne Dvergsdal Gular som tok andreplassen.

Måtte krabbe opp bakken

I målområdet ble Heidi Weng omsvermet av barn og unge som ville ha et bilde sammen med henne.

– Jeg har løpt motbakkeløp i snø før, men tror ikke jeg har måttet krabbe tidligere. Det hadde selvsagt vært mye mer trivelig med fint vær, men sånn går det noen ganger, sier Weng til Varden.

Løpet ble sterkt preget av elendig vær. Det lå nemlig fem centimeter med snø på toppen av fjellet, og føret var både glatt og vått.

– Det var like før vi måtte avlyse løpet, men deltagerne virket fornøyde på tross av været, og vi er hvert fall veldig fornøyde, sier leder i arrangørklubben Treungen IL, Helge Reinholt, til Aftenposten.

Satte storesøsteren på plass

Heidi Wengs storesøster Merete Weng – som også er en god motbakkeløpere – tok tredjeplassen, men hun måtte finne seg i å komme to minutter og syv sekunder etter lillesøsteren i mål.

– Vi gjør det til en familiekonkurranse, kommenterer Heidi Weng.

VINNERNE: Johan Bugge (t.v) vant herreklassen med tiden 24.11, mens Heidi Weng altså vant kvinneklassen. Foto: Foto: Treungen Idrettslag/ Smeland Foto

Arrangementsleder Olav Nilsen hyller 23-åringen etter seieren.– Det er veldig imponerende. Heidi Weng er den absolutt beste i landet, og hun vant nå Skuggenatten Opp for tredje år på rad. Hun er jo en motbakkespesialist, sier han.

Utfordrer Johaug til Weng-duell

I tillegg til søstrene Heidi og Merete, deltok også mamma May Bente Weng. Helge Reinholt er veldig glad for at familien Weng prioriterer å være med i Skuggenatten Opp.

– De er på mange måter våre beste ambassadører. Det betyr veldig mye for oss at de er med, sier Helge Reinholt.

– Det er jo tredje året på rad at Heidi Weng vinner, sier klubblederen – og kommer med en utfordring til 23-åringens lagvenninne på langrennslandslaget:

– Therese Johaug, skal du virkelig la henne spasere til gull?

PS! Johan Bugge vant herreklassen. Vinnertiden var på 24 minutter og elleve sekunder.