Heidi Weng har lagt VM-sesongen bak seg, men det betyr ikke at langrennstjernen ligger på latsiden.

Søndag tok hun på seg løpeskoene og deltok i Wings for Life World Run i Stavanger.

Arrangementet har som formål å tjene inn midler til jakten på en kur for ryggmargskader.

Konkurransen skiller seg fra andre løp ved at det ikke finnes en fastsatt mållinje. I stedet er det en følgebil som fungerer som målstreken, og i det man blir tatt igjen av følgebilen, må man slutte å løpe.

Her gratulerer Aksel Lund Svindal Jarle Risa, som løp 59 kilometer og vant konkurransen i Stavanger. Foto: Wings for Life

Heidi Weng ga seg imidlertid før hun ble tatt igjen. Likevel tilbakela 23-åringen imponerende 30 kilometer søndag. Det var personlig rekord, i og med at Weng løp 25 kilometer i fjor.— Jeg hang meg på Elise Selvigvåg Molvik fordi jeg visste hun var rask. Jeg skulle gjerne løpt lenger, men jeg ble litt kvalm så jeg måtte gi meg ved 30 kilometersmerket. Jeg er uansett fornøyd med å ha løpt så langt til inntekt for en god sak, sa Weng etter løpet.

Har NM-gull i motbakkeløp

Nevnte Molvik fra Sandnes vant kvinneklassen i Stavanger søndag, med 45 kilometer tilbakelagt. På herresiden vant Jarle Risa. Han rakk å løpe 59 kilometer.

Dette er langt fra første gang Heidi Weng viser styrke med løpeskoene på. Weng har blant annet tatt NM-gull i terrengløp og motbakkeløp.

De norske landslagsløperne begynte treningen mot neste sesong 1. mai. Den første landslagssamlingen er fra 11. til 15. mai i Oslo.

Kristoffersen og Sjåstad Christiansen

Enebakk-jenta var langt fra den eneste idrettsprofilen som deltok søndag.

Alpinkjører Henrik Kristoffersen, twintip-utøver Tiril Sjåstad Christiansen og roerne Kjetil Borch og Nils Jacob Hoff deltok også.

Aksel Lund Svindal skulle også etter planen delta. Akillesskaden hindret imidlertid Svindal å delta i år. I stedet satt han i den offisielle følgebilen.

— Det kjennes godt å engasjere meg i en så viktig sak som berører så mange mennesker, sa Svindal.

Det var ikke bare i Stavanger folk løp søndag. Wings for Life ble også arrangert 34 andre steder i verden.