— Det er helt klart at vi kommer til å sette rekord. I fjor deltok 568, og nå nærmer vi oss allerede 650 påmeldte, sier løpsleder Patricia Flataker.

Det er anledning til å melde seg på helt frem til start, og med utsikter for pent vær, håper og tror Flataker mange vil møte opp.

Prestisjeduell

— Vi jobber mot et familiearrangement og har fokus på bredden. Men det blir også noen friske dueller i konkurranseklassen, sier hun.

Da tenker hun i første rekke på møtet mellom de to beste fra i fjor, Johan Bugge og Thorbjørn Ludvigsen.

Sistnevnte er ganske sikkert ute etter en revansj, etter å ha blitt slått av nettopp Bugge i Fløyen opp 2. mai.

Blind – ingen hindring!

Men det kommer flere kjente fjes.

Løpsdronningen Ingrid Kristiansen, og blinde Tahir Hussein kommer. Han ble rikskjendis da han sammen med en ledsager deltok i verdens hardeste sykkelritt, "Den store styrkeprøven".

Hussein skal også delta på et seminar onsdag — dagen før løpet - sammen med Trond Haukedal og løpets speaker, Erik Hanøy.

Familiedag

— Vi ønsker veldig sterkt at dette skal bli en familiedag, og ikke bare et løp, sier hun. Arrangøren lokker med drikke og medalje rundt halsen til dem som når toppen, og når deltagerne kommer ned igjen til startområdet i Løvstakkveien, venter gratis grillmat og vafler.

— Tanken er at dette er en fin anledning for folk til å få gjort seg kjent med Løvstakken, samtidig som vi stimulerer til økt aktivitet. Det er meldt fint vær, så alt ligger an til en flott folkefest, mener Patricia Flataker.

Fakta Løvstakken Opp

Løvstakken Opp er et motbakkeløp som ble arrangert for første gang i 2012. Løpet har 400 høydemeter og går over 2,1 km. Starten går fra snuplassen ved Løvstakkveien, målpasseriong er på toppen. Varegg Fleridrett står som arrangør av løpet. Mosjonsklassen har start kl. 12.00, mens det er individuelle starter for konkurranseklassen fra kl. 13.15 og utover.